Jak wyglada wasz trening?
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Re: Jak wyglada wasz trening?
pon
klata tric brzuch
sroda
plecy bic
piatek
barki,nogi brzuch
ja takim jade planem
klata tric brzuch
sroda
plecy bic
piatek
barki,nogi brzuch
ja takim jade planem
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Yz 250 2t 07'
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
jakie dokladnie cwiczenia stosujesz aby cwiczyc te partie mięśni?Pomyk pisze:pon
klata tric brzuch
sroda
plecy bic
piatek
barki,nogi brzuch
ja takim jade planem
Mój kanał: http://pl.youtube.com/user/gmaliszewski
Aprilia Rx 50 --> Ktm Sx 125 --> Yamaha Yz 250f --> Suzuki Rm-Z 250 --> Yamaha Yz 250
Aprilia Rx 50 --> Ktm Sx 125 --> Yamaha Yz 250f --> Suzuki Rm-Z 250 --> Yamaha Yz 250
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
A powiedzcie mi, po co ta siłownia ? Wy na motocyklu jeździcie czy sie z nim siłujecie ?
-
- VIP
- Kontakt:
Święte słowa. Jedyny i najlepszy trening to jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć. Po za sezonem myślę, że bieganie i może troszkę poćwiczyć na siłce.Daiman pisze:A powiedzcie mi, po co ta siłownia ? Wy na motocyklu jeździcie czy sie z nim siłujecie ?
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
W sezonie najlepszy trenig to jeździć, jeździć i biegać a poza sezonem biegać, biegać i jeszcze trochę biegać. Tak ja uważam.
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: kxf 250 08', YZ 125 sprzedam
- Kontakt:
Też, tak myślę, w sezonie staram sie codziennie jeździc, ale u nas własnie spadł snieg, no ale cóż... dziś troche zabawy driffft na polu :rolleyes: A w zimie to staram sie jak najwiecej biegać (6 dni w tygodniu po godzine) oraz uczeszczac na silownie 3 razy w tygodniu ale to tak bardziej lajtowo, jakies cwiczonka obwodowe i to na elementy które mi padaja podczas jazdy (przedramie, nogi), Od zimy 2008/2009 bede jeszczde uczeszczal na basen 4 razy w tygodniu. pozdrawiam
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Rm-Z 250 || 08'
- Kontakt:
A mój trening to :
- Skakanka
- Bieganie
- Pływanie
- Jazda na KTM-ie
Dieta:
Wszystko normalnie.. + Duzo wody minerlalnej
Tyle
- Skakanka
- Bieganie
- Pływanie
- Jazda na KTM-ie
Dieta:
Wszystko normalnie.. + Duzo wody minerlalnej
Tyle
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Ze wszystkim się zgodzę, z jednym wyjątkiem. Ćwiczenie przedramion na siłowni jeszcze pogorszy sprawę !Julekmx2 pisze:Też, tak myślę, w sezonie staram sie codziennie jeździc, ale u nas własnie spadł snieg, no ale cóż... dziś troche zabawy driffft na polu :rolleyes: A w zimie to staram sie jak najwiecej biegać (6 dni w tygodniu po godzine) oraz uczeszczac na silownie 3 razy w tygodniu ale to tak bardziej lajtowo, jakies cwiczonka obwodowe i to na elementy które mi padaja podczas jazdy (przedramie, nogi), Od zimy 2008/2009 bede jeszczde uczeszczal na basen 4 razy w tygodniu. pozdrawiam
-
- Kontakt:
jak już biegać to co drugi dzień,gdzie regeneracja ?mięśnie podczas treningu się niszczą a ty jak walisz biegi dzien w dzien to kiedy te mięsnie mają się zregenerować ? zresztą co ja będe się rozpisywał poczytajcie zaprszam do lektury dużo tego w necie;] sfd
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: kxf 250 08', YZ 125 sprzedam
- Kontakt:
a jak inaczej to mozna wycwiczyc?Daiman pisze:Ze wszystkim się zgodzę, z jednym wyjątkiem. Ćwiczenie przedramion na siłowni jeszcze pogorszy sprawę !Julekmx2 pisze:Też, tak myślę, w sezonie staram sie codziennie jeździc, ale u nas własnie spadł snieg, no ale cóż... dziś troche zabawy driffft na polu :rolleyes: A w zimie to staram sie jak najwiecej biegać (6 dni w tygodniu po godzine) oraz uczeszczac na silownie 3 razy w tygodniu ale to tak bardziej lajtowo, jakies cwiczonka obwodowe i to na elementy które mi padaja podczas jazdy (przedramie, nogi), Od zimy 2008/2009 bede jeszczde uczeszczal na basen 4 razy w tygodniu. pozdrawiam
-
- Motocykl: KTM SX125 2010
- Kontakt:
Przedramion nie ćwiczy się dlatego bo jeśli ćwiczysz je to wtedy rosną i podczas jazdy gdzie masz szybkie i bardzo częste spięcia mięśni to się betonujesz po prostu. Owszem stosuje się nacinanie błon mięśniowych, zabiegi elektrodami, ale po co to. Im więcej godzin na motorze tym organizm i ręce się przyzwyczajają. BIEGANIE, MOTOR, ROWER i BASEN raz w tygodniu nic więcej nie trzeba
Różnie można to sobie rozkłądać. Nie trzeba robić przerw gdyż konkurencja nie śpi i kiedy my odpoczywamy oni trenują
Jest coś takiego właśnie jak trening regeneracyjny. Nawet po treningu motocyklowym powinno się przebrać w dres i pobiegać 30minut na 60% swojego tętna maxymalnego. Tak samo na motorze można zrobić trening regeneracyjny na 0-70 % swojego maxymalnego tempa.Pomyk pisze:jak już biegać to co drugi dzień,gdzie regeneracja ?mięśnie podczas treningu się niszczą a ty jak walisz biegi dzien w dzien to kiedy te mięsnie mają się zregenerować ? zresztą co ja będe się rozpisywał poczytajcie zaprszam do lektury dużo tego w necie;] sfd
Różnie można to sobie rozkłądać. Nie trzeba robić przerw gdyż konkurencja nie śpi i kiedy my odpoczywamy oni trenują
KTM 125SX '10 :]
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
Bieganie nie stymuluje mięśni tak jak trening obwodowy na siłowni także jeżeli ktoś ma siły i czas to może biegać codziennie. Bieganie jedynie może delikatnie wpływać na spalanie tkanki mięśniowej ale to już inny problem.?mięśnie podczas treningu się niszczą a ty jak walisz biegi dzien w dzien to kiedy te mięsnie mają się zregenerować
A ja zawsze powtarzam że są różne metody treningu, można przedramie tak ćwiczyć aby nie zwiększała sie jego objętość (czyt. nie rośnie) ale zwiększa sie jego wytrzymałość. Istnieje przecież rozróżnienie na trening siłowy, wytrzymałościowy i na mase/rzeźbe.
but only the devil responded cause god wasn't there...