Jak wyglada wasz trening?
-
- Rekord toru!
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Myślę, że lepiej poczytać to forum jeśli chodzi o tematy treningowe. Co prawda forum rowerowe, ale i tam jest potrzebna żelazna kondycja. Ja znalazłem dużo pomocnych informacji i programów na tej stronie.
- http://forums.rowery.org/viewforum.php?f=18 - POLECAM!
Tu również pomocna strona dla początkujących i średnio zawansowanych, na której można wyliczyć +/- wszystie strefy wysiłkowe dla nas potrzebne w efektywnym treningu. Bo nie chodzi o to by się z początku zarżnąć tylko biegać spokojnie na najbardziej optymalnym pulsie.
- http://zdrowie.medicentrum.pl/ed/0/do/c ... /training/
jak powiedziałem to są strefy +/- czyli nie dokłądne tylko przbliżone, bo każdy organizm ma swoje inne strefy i progi. By je zbadać trzeba wiec sie udać na kosztowne bardzo badanie wydolnościowe. A tu będziecie przynajmniej lepiej wiedzieć "z czym to jeść"
Nadal myślę, że pakowanie w tym sporcie nie jest priorytetem. Wsiądzie koks na motor i spuchnie po kilku minutach jazdy. Wiec lepiej się przyłożyć do biegania. Przy bieganiu też się rozwijają mięśnie.
Np. taki Yeugheni Tyletski, chłopak z moim wieku (17 lat) i 55 kg wagi (też jak ja hehe), jeździ od małego, nie jest ubity czyli napakowany a napier**la nie jednego na ME, ADAC i MX Masters.
- http://forums.rowery.org/viewforum.php?f=18 - POLECAM!
Tu również pomocna strona dla początkujących i średnio zawansowanych, na której można wyliczyć +/- wszystie strefy wysiłkowe dla nas potrzebne w efektywnym treningu. Bo nie chodzi o to by się z początku zarżnąć tylko biegać spokojnie na najbardziej optymalnym pulsie.
- http://zdrowie.medicentrum.pl/ed/0/do/c ... /training/
jak powiedziałem to są strefy +/- czyli nie dokłądne tylko przbliżone, bo każdy organizm ma swoje inne strefy i progi. By je zbadać trzeba wiec sie udać na kosztowne bardzo badanie wydolnościowe. A tu będziecie przynajmniej lepiej wiedzieć "z czym to jeść"
Nadal myślę, że pakowanie w tym sporcie nie jest priorytetem. Wsiądzie koks na motor i spuchnie po kilku minutach jazdy. Wiec lepiej się przyłożyć do biegania. Przy bieganiu też się rozwijają mięśnie.
Np. taki Yeugheni Tyletski, chłopak z moim wieku (17 lat) i 55 kg wagi (też jak ja hehe), jeździ od małego, nie jest ubity czyli napakowany a napier**la nie jednego na ME, ADAC i MX Masters.
Ostatnio zmieniony wt, 2 sty 2007, 17:24 przez MXrool, łącznie zmieniany 1 raz.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
Ja sobie raz w tygodniu, a dokładnie w niedziele ćwicze przedramie i widze pozytywny efekt jeśli chodzi o jazde. Według mnie dobra rozgrzewka i ćwiczenie raz w tyg. przedramienia napewno nie zaszkodzi. Mi to nawet pomaga. Wiadomo trzeba jeździć na luzie ale jak nie ćwiczyłem to i tak po krótkim czasie na torze mi siadało.
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
Ja tak sobie czytam i mysle ze chlopakom pomylilo sie forum motocrossowe z jakims dla pakerow silownia nie jest dobra do motocrossu bo spowalnia rece puchna pozniej ja mowie to co mowili mi ludzie co przyjezdzaja 10 do me albo gp ja tam slyszalem ze trzeba jak naj wiecej sportow zwinnosciowych trenowac
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Chłopaki tworzą nowy plan treningowy hehe nie ma co.MASAKRATOR pisze:Ja tak sobie czytam i mysle ze chlopakom pomylilo sie forum motocrossowe z jakims dla pakerow silownia nie jest dobra do motocrossu bo spowalnia rece puchna pozniej ja mowie to co mowili mi ludzie co przyjezdzaja 10 do me albo gp ja tam slyszalem ze trzeba jak naj wiecej sportow zwinnosciowych trenowac
Pozdrowienia dla trójmiasta
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
Wiesz np. ja ćwicze w ten sposób tak wogóle dla wyglądu i takie tam i oczywiście biegam.
"koksy" pakujące na "mase"to już przesada w motocrossie , wiadomo ze masa niejest potrzebna i spowalnia troche.
"koksy" pakujące na "mase"to już przesada w motocrossie , wiadomo ze masa niejest potrzebna i spowalnia troche.
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: KTM SX125 2010
- Kontakt:
Kotmx- weź sobie przeczytaj kilka Twoich ostatnich postów w tym temacie. Najpierw piszesz że pakujesz a teraz piszesz że niepakujesz że biegasz. Jak jesteś macho man, i nietraktujesz tego na poważnie to weź rzuć motor i tyle. Powiem Ci tak, że lale to wyrywasz nietylko wyglądem.
A jeśli chodzi o MX to tak mi mówi Qrak- po czestym ćwiczeniu na siłce betonują ci sie szybciej rece, puchniesz już w początkowej fazie jeazdy, ciezej pakerowi jest wzmocnić kondycje. Jeśli chcesz zabłysnąć w MX to radze Ci trenować bieg, rower (XC), ćwiczenia sprawnościowe ( poprawiające zwinność ), a ćwiczenia siłowe to maxymalnie raz w tyg i do tego raz w tyg basen. Nemówie tu o pakowaniu bo to by wychodziło na to że ćwiczysz często i wogule bardziej sie do tego przykładasz niż do MX.
Pozdro dla 3miasta i LDZ
A jeśli chodzi o MX to tak mi mówi Qrak- po czestym ćwiczeniu na siłce betonują ci sie szybciej rece, puchniesz już w początkowej fazie jeazdy, ciezej pakerowi jest wzmocnić kondycje. Jeśli chcesz zabłysnąć w MX to radze Ci trenować bieg, rower (XC), ćwiczenia sprawnościowe ( poprawiające zwinność ), a ćwiczenia siłowe to maxymalnie raz w tyg i do tego raz w tyg basen. Nemówie tu o pakowaniu bo to by wychodziło na to że ćwiczysz często i wogule bardziej sie do tego przykładasz niż do MX.
Pozdro dla 3miasta i LDZ
KTM 125SX '10 :]
-
- Amator leśnych szlaków
Niekażdy trenuje wyczynowo pod kątem MP i ME, ja latam bo lubie i tyle. Nie zarabiam motocrossem na chleb i już nie widze takiej szansy wiec nie będe całego życia przyporządkowywał pod mx.
Nigdy nie dojade w pierwszej 10 me czy mp, nie ma sie co oszukiwać. Ćwicze bo lubie, jezdze bo lubie i nie mam zamiary rezygnować z ani jednego ani drugiego. Wiem że kolega MASAKRATOR to doświadczony i doskonały zawodnik ale nie każdy podchodzi do tego tak jak Ty.
Zaraz mi ktoś powie że mam rzucać motor w kąt albo sprzedać bo taka jazda jest do dupy. Nie wiem, ja jak jade sobie sam czy z kumplami na torze to czuje wielką frajde i przyjemność wiec nie wiem dlaczego mam z tego rezygnować. Mnie nie jarają punkciki w tabelkach i jazda na łeb na szyje byle lepszy wynik, każdy niech jeździ po swojemu i niech tak zostanie.
Nigdy nie dojade w pierwszej 10 me czy mp, nie ma sie co oszukiwać. Ćwicze bo lubie, jezdze bo lubie i nie mam zamiary rezygnować z ani jednego ani drugiego. Wiem że kolega MASAKRATOR to doświadczony i doskonały zawodnik ale nie każdy podchodzi do tego tak jak Ty.
Zaraz mi ktoś powie że mam rzucać motor w kąt albo sprzedać bo taka jazda jest do dupy. Nie wiem, ja jak jade sobie sam czy z kumplami na torze to czuje wielką frajde i przyjemność wiec nie wiem dlaczego mam z tego rezygnować. Mnie nie jarają punkciki w tabelkach i jazda na łeb na szyje byle lepszy wynik, każdy niech jeździ po swojemu i niech tak zostanie.
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Masz racje, każdy jeździ po swojemu i niech tak zostanie. Tu popieram Cię Kafka, bo gdyby tak nie było to gdzie nasza frajda? Właśnie o nią tu chodzi!
Myślę, że temat zimowych treningów na forum MX nie powinien dotyczyć pakowania. Załużcie proszę osobny temat lub znajdźcie forum gdzie będziecie mogli spokojnie pogadać też z doświadczonymi osobami w waszym temacie, a u nas gadać o motorach.
Pozdrawiam!
Myślę, że temat zimowych treningów na forum MX nie powinien dotyczyć pakowania. Załużcie proszę osobny temat lub znajdźcie forum gdzie będziecie mogli spokojnie pogadać też z doświadczonymi osobami w waszym temacie, a u nas gadać o motorach.
Pozdrawiam!