Jaki olej do filtra powietrza
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: CRF 250 R7
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Ostatnio już taki mocno zasyfiony filtr próbowałem umyć w zmywaczu Putoline, który mi kumpel załatwił ale męczyłem w nim ten filterek i z niektórych miejscach brud nie chciał zejść, zwykła benzyna też nie dała rady.
Dopiero mój stary sprawdzony sposób załatwił sprawę od razu czyli wuchta "Ludwika "do naczyń, chyba cytrynowy
Dopiero mój stary sprawdzony sposób załatwił sprawę od razu czyli wuchta "Ludwika "do naczyń, chyba cytrynowy
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: Kawasaki KXF 250
- Kontakt:
właśnie skończyłem myć raczej prać filter tak szczerze to nawet nie urzyłem komplety K&N bo nawet nie wiem jak go urzyć myślałem że jedno to jakiś płyn rozpuszczany z wodą a tu kicha obydwa są można powiedzieć w spreju no i wreszcie użyłem bęzyny no i jak zwykle filtr znów wygląda jak nowy więc moim zdaniem nie opłaca się tego kupywać lepiej troche beznyzny a potem jakiś Sprej do nasączania ostatnio używałem Catsrola i był gicior wszytsko przyklejało sie pięknie ładnie do filtra Pozdro !!!
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
ja dotychczas myłem Ludwikiem , 4 razy płukałem i wiecie co? - kicz - filtr nie jest doprany, jedynie co piasek z niego sie zmyje, wyglada prawie tak samo jak przed myciem.
dzisiaj zastasowałem benzyne- filtr jak nówka czyściutki
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: CRF 250 R7
- Kontakt:
Hmmm dziwne, może robisz coś nie tak.kotmx pisze:ja dotychczas myłem Ludwikiem , 4 razy płukałem i wiecie co? - kicz - filtr nie jest doprany, jedynie co piasek z niego sie zmyje, wyglada prawie tak samo jak przed myciem.
Następnym razem spróbuj brudny filtr od razu (nie namaczać w wodzie) polac Ludwikiem żeby cały był nim konkretnie nasiąknięty ale tak pożądnie nie żałuj.
Posdusic go nieco a później do tego dopiero ciepła woda i płukanie.
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
Hmm. No to sie wypowiem teraz, bo zakupilem Spray Belray( nie pamietam jak sie to pisze). No i moje wrażenia są średnie..Do dupy się rozprowadza ten olej, bo psika tylko w jedno miejsce takim mocnym strumieniem, i nie można równo rozprowadzić Olej sam w sobie jest dobry, ale bardziej sie chyba opłaca kupić jeden litr tego oleju w butelce, bo na to mam dobry sposob no bo jak spray kosztuje 42 zł, a butelka 55zl a jest dwa razy wiecej
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy