Pojedynek-> Yamaha YZ 125 vs. CR 125.
-
- VIP
- Motocykl: Yamaha YZ250F '18
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Ale zbrechtałeś mojego KX'a Poczekaj aż zrobie remont. A jeśli chodzi o 2 (Twoje) hondy z tego samego rocznika, zupełnie inaczej chodziły (co nie znaczy że gorzej ) A co do agresywności silnika hondy to trochę bym się sprzeczał Pozatym fabrycznie ma dlugi pierwszy bieg - nie za bardzo mi to pasuje
Ostatnio zmieniony śr, 27 gru 2006, 08:36 przez mały, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: YZ250F
- Kontakt:
Inaczej chodziły ponieważ miały inne przełożenia....To ze ma długą jedynkę to nie ma nic do rzeczy tak samo jak to że jest czerwonamały pisze:Ale zbrechtałeś mojego KX'a Poczekaj aż zrobie remont. A jeśli chodzi o 2 (Twoje) hondy z tego samego rocznika, zupełnie inaczej chodziły (co nie znaczy że gorzej ) A co do agresywności silnika hondy to trochę bym się sprzeczał Fabrycznie ma dlugi pierwszy bieg - nie za bardzo mi to pasuje
-
- VIP
- Motocykl: Yamaha YZ250F '18
No wlasnie, miały inne przełożenia, przez co jedna zamulała a druga szła jak kuna, ale to tam mniej ważne. A jadąc na Yadzi 04 i Hondzie 02 to jakoś charakterystyka fajniejsza w Yamaszce Choć to raczej kwestia gustu i indywidualnych przyzwyczajeń.
Ostatnio zmieniony pt, 14 gru 2007, 17:21 przez mały, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: YZ250F
- Kontakt:
Mały weź tutaj nie gadaj ze zamulała bo jakoś nie pamiętam abyś jechał przede mną kiedykolwiek...... a o przełożeniach już lepiej skończ temat bo jak ja już bylem po 4 latach jazdy na crossie to ty się bałeś przejechać na starej 80 bo cyt: NIE CHCE..... NIE UMIEM ZMIENIAĆ BIEGÓW...mały pisze:No wlasnie, miały inne przełożenia, przez co jedna zamulała a druga szła jak kuna, ale to tam mniej ważne. A jadąc na Yadzi 04 i Hondzie 02 to jakoś charakterystyka fajniejsza w Yamaszce Choć to raczej kwestia gustu i indywidualnych przyzwyczajeń.
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
Chwalisz Honde bo ją masz i nie jesteś obiektywny. Gdybyś był to byś wiedział że najlepszą zawieche w klasie ma YZ...Ale dobra ja mam Yamahe wiec też nie bede obiektywny wiec sie nie wypowiadam. Co do charakterystyki też jednemu przypasi YZ a drugiemu CR, nie jest tak że Honda stworzyła cudowną maszyne odpowiadającą każdemu zawodnikowi.Oczywiście CR zewzględu na charaktrystykę. Zero mulenia po lasach bo ma tylko mocną pi**e w górnych obrotach. CR ma zajebistą zawieche i nikt sie nie może równać do SHOWA. Ma dobrą geometrie do łamania grawitacji przdnim kolem. Za YZ przemawia duży dostęp do części, niższa cena przy zakupie.
I akurat cena Hondy i Yamahy przy zakupie nie różni sie od siebie, są bardzo zbliżone jeśli nie takie same.
-
Autor tematuSEBOOL
- Do odcięcia!
- Motocykl: CRF only
- Kontakt:
Oj chłopaki!
YZ i CR maja te samo zawieszenie KAYABY zacznijmy od tego. Racje że każdy chwali co ma ale jednemu przpasi charatkertyska silnika Ymahy a drugiemu CR. CR ma duży plus z alu rame ktra usztywnia cały motocykl a YZ ma zupełnie inan charatkterystyke i elastycznośc wiec wszystko ma swoje +/-!
pozdr.
YZ i CR maja te samo zawieszenie KAYABY zacznijmy od tego. Racje że każdy chwali co ma ale jednemu przpasi charatkertyska silnika Ymahy a drugiemu CR. CR ma duży plus z alu rame ktra usztywnia cały motocykl a YZ ma zupełnie inan charatkterystyke i elastycznośc wiec wszystko ma swoje +/-!
pozdr.
RS SERWIS