Sprzęgło - pytania laika
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: YZ450F
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
hihi
mam znajomego mechanika tu gdzie mieszkam:))Tez ich(japonskich moto) nie nawidzi robic i w zasadzie nie robi.I jak z nim gadałem o silnikach własnie to powiedział mi ze jak ja kupie cos japonskiego i jak przyjade do niego w innej sprawie niz sie pochwalic to mnie wykopie:))
No niestety:)
A tak na powaznie to postanowiłem dalej oszczedzac,narazie z Suzuki Rm mi przeszło.Sadze ze jak doziebram do 8 moze 9 tys to kupie jakas sympatyczna i swieza YZ;ke:))
Pozdrawiam
FGH98
mam znajomego mechanika tu gdzie mieszkam:))Tez ich(japonskich moto) nie nawidzi robic i w zasadzie nie robi.I jak z nim gadałem o silnikach własnie to powiedział mi ze jak ja kupie cos japonskiego i jak przyjade do niego w innej sprawie niz sie pochwalic to mnie wykopie:))
No niestety:)
A tak na powaznie to postanowiłem dalej oszczedzac,narazie z Suzuki Rm mi przeszło.Sadze ze jak doziebram do 8 moze 9 tys to kupie jakas sympatyczna i swieza YZ;ke:))
Pozdrawiam
FGH98
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
a ja tam jestem wyznawcą używania sprzęgła tylko do ruszania i jakoś mi sie nie zdażyło żeby biegi wyskakiwały czy coś nie chciało wejść jak powinno. A co do używania sprzęgła w zakręcie to powiem tak w 2T (sam jeżdże setką) czasami, ale tylko czasami się przydaje gdy fura złapię zmułę, ale powinno się go używać jak najmniej ( dobre jest takie ćwiczenie - przesunąć klamkę skrajnie do góry lub do dołu żeby można było ruszyć, ale żeby podczas jazdy nie używać wcale. Zobaczycie że po niedługim czasie sprzęgło okaże się zbędne ) a w 4T w ogóle się nie powinno używać.
-
- VIP
- Motocykl: GSXR 750 K0
- Kontakt:
Daiman ostatnio bylo u nas zgrupowanie nie jezdzilem, ale mialem okazje sluchac i to co ty tutaj ..... piszesz to jakos w ogule nie zgadza sie ze slowami terenera. Wyraznie mowil, ze kiedy idziemy po malym i konczy sie banda i czujemy, ze tyl za bardzo zarzuca to sprzeglo na sekunde wcisnac moto sie wyprostuje i jak puscisz to juz lecisz prosto i to nie zaleznie od pojemności motocykla czy to jest 80 ccm czy 450 ccm.
Pozdro
Pozdro