Grzeje się, dym z chłodnicy?
-
Autor tematucrossrider
- Mistrz prostej
- Motocykl: rm125
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Ale na pewno nie po 5minutach jazdy masz gorący
Boje się nawet dłużej jechać bo tak wszystko syczy i paruje ze strach żeby mi uszczelki nie poszły w pizdziet (rozumiem ze jakbym pojeździł przez jakąś godzinę i to na max to spoko ale nie 5-10min) aha i traci moc jak już się nagrzeje porządnie... Nawet na 1-nce się dławi w niewielkim piaseczku. tak jakby tłok puchł bo z kopa go nie odpali, na pycha tylko... Może narzekam, ale przed zmiana tłoka, korby, łożysk itp. To był silniejszy. Na 1-szym to trudno go było zadusić chyba że gaz- MINimum itd. Tak myślę że może to przez to ze wszystko świeżę i musi się trochę dotrzeć (chociażby z racji tego że to tuleja
) ale wątpię. Coś jest nie tak tylko kto to może wiedzieć.
![Confused :?](./images/smilies/icon/confused.gif)
-
Autor tematucrossrider
- Mistrz prostej
przed remontem bylo spoko, grzal sie po dluzszej jezdzie ale nie az tak. i to wode lałem do chlodnicy wczesniej przed remontem a teraz plyn. a teraz to ciul wie co sie dzieje
z tym paleniem to jest tak ze jak postoi dlugo (2-3godz) to niechce z kopa albo jak po tych kilku minutach sie nagrzeje ze az bulgocze w tej chlodnicy i syczy to tez tylko na pycha. Ale chodzi niby ladnie (w miejscu a nie w jezdzie) jak go juz odpale zimnego. tylko ze jakos wolniej na obroty sie wkreca niz wczesniej, niemowiac juz o tym jak jest juz goracy...(moze ta tuleja puchnie jak sie zgrzeje bardzo no i gorzej juz pracuje wtedy tlok) niewiem.................
-
Autor tematucrossrider
- Mistrz prostej
tzn. cr-ka jest z 95r czyli nicasil w niej byl. i zreszto to zostalo potwierdzone. ale jakis madry czlowiek zanim go kupilem od niego wpakowal tuleje zeliwna na nicasil zeby mu taniej wyszlo...
no i ja go kupilem niewiedzac o niczym...po jakims roku wyjebalo mi uszczelki i tlok padl wiec niedawno byl remoncik i szlif tego cylindra nicasilo-tulejo cos tam
bez sens jakis. ale i tak powinno to jakos lepiej chodzic niz chodzi ![Confused :?](./images/smilies/icon/confused.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon/eek.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon/lol.gif)
-
Autor tematucrossrider
- Mistrz prostej
no wlasnie tak samo jak wtedy gdy jest zimny. i wogole chyba tak samo od kiedy ją mam...(chyba ze ta roznica LEKKO-TRUDNO jest barddzo mala to niewyczulem jej moze, bo jakby duzo ciezej niz wczesniej to by mnie to zaniepokoilo od razu ale nic takiego niepoczulem specjalnego) a nakopac to sie troche nakopalem przez te kilka dni wiec bym wyczul duza roznice ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon/eek.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon/eek.gif)
-
Autor tematucrossrider
- Mistrz prostej
wlasnie o to chodzi ze wczoraj caly dzien siedzialem przy chlodnicy (lutowalem itp) ale do srodka nie zagladalem tam gdzie pompka. mialem juz rozbieraz ale pomyslalem ze skrece chlodnice, zaleje plynu i zobacze jak to bedzie dzialac. no i odpalilem moto (na pycha), wzialem na "LUZ", odkrecilem korek od chlodnicy no i plyn sobie elegancko krazy. widac bylo dobrze ze obieg jest. a ubywac juz nieubywa bo lutowalem. (no przynajmniej przez te pare cudownych minut jak jechalem to nic nieubylo)
aha...zastanawialem sie jeszcze nad tym czy obieg jest w dobra strone...ale chyba to jeden ciul
krązyc krąży
aha...zastanawialem sie jeszcze nad tym czy obieg jest w dobra strone...ale chyba to jeden ciul
![Very Happy :D](./images/smilies/icon/biggrin.gif)