najlepsze Enegry Drinki :D
-
Autor tematuDrobka27mx
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
najlepsze Enegry Drinki :D
ktore napoje energetyzujace sa najlepsze??i w jakich ilosciach powinno sie je pic. kiedys np kupilem "costam Bull" <nie red bulla > w takiej srebrno -szarej butelce . wypilem tego z litr i bylem tak zamulony ze stac nie moglem :/
a tak wogole mozna gdzies w polsce dostac Monster Energy??
a tak wogole mozna gdzies w polsce dostac Monster Energy??
"Bardzo dużo się nauczyliśmy - również tego, że wciąż musimy się wiele nauczyć." #199
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Dla mnie nr. 1 jest RedBull i V-Power Racing z Shella. Piję go w dzień zawodów 0.66 ml czyli 2 butelki. Z napojów izotonicznych to Isostar, MLO lub Maxima odżywki w ilosciach 3-4 litry w dniu zawodów. Litr przed jazdą i reszta w trakcjie przerw.
Oczywiście lekka djeta w dniu zawodów i dzień przed czyli zero kiełbas itd. Płatki, warzywa, owoce, makarony, cukry...
Ten napój SoBe od Pastrany jest do bani..
Oczywiście lekka djeta w dniu zawodów i dzień przed czyli zero kiełbas itd. Płatki, warzywa, owoce, makarony, cukry...
Ten napój SoBe od Pastrany jest do bani..
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Powiem tak z doświadczenia na własnej skórze.
Kiedyś myślałem, ze to przereklamowany kicz jak to opisałeś celnie, a teraz jednak przed wyscigiem wale go. Zaczeło się od tego, że zdechłem we Wschowej po I biegu i tato dał mi V-Powera i dostałem naprawde energi. Nie czułem długo zmęczenia. Teraz jak mówie co wyścig pije. O głebszych działaniach przeczytaj w wyszukiwarce pod hasłami: kofeina i tauryna.
1 RedBull = 1 kawa + ta tauryna 400mg.
Z Isostarem jest średnio, on uzupełnia minerały itd.. Polecam zdecydowanie coś bardziej do tego stworzonego czyli odżywki izotoniczne Maxim lub MLO.
Najważniejsze zalety tauryny to:
* magazynowanie azotu (powoduje dodatni bilans azotowy)
* działanie antykataboliczne
* ograniczenie wytwarzania serotoniny, hormonu katabolicznego, co pozwala też na dłuższy wysiłek bez zmęczenia
* zmniejsza poziom cukru we krwi
* wspomaga syntezę białek, a tym samym wspomaga budowę masy mięśniowej
* reguluje poziom cholesterolu w krwi;
* wzmaga transport kreatyny
* naśladuje hormon anaboliczny insulinę, transportując aminokwasy i składniki odżywcze do krwi co ułatwia ich przyswajanie.
* może pomagać w odbudowie wątroby uszkodzonej chorobą alkoholową, czy ciężkimi zatruciami alkoholowymi. Przeprowadzane testy wykazują, że może obniżać słuszczenie wątroby, a nawet jemu zapobiegać.
Kiedyś myślałem, ze to przereklamowany kicz jak to opisałeś celnie, a teraz jednak przed wyscigiem wale go. Zaczeło się od tego, że zdechłem we Wschowej po I biegu i tato dał mi V-Powera i dostałem naprawde energi. Nie czułem długo zmęczenia. Teraz jak mówie co wyścig pije. O głebszych działaniach przeczytaj w wyszukiwarce pod hasłami: kofeina i tauryna.
1 RedBull = 1 kawa + ta tauryna 400mg.
Z Isostarem jest średnio, on uzupełnia minerały itd.. Polecam zdecydowanie coś bardziej do tego stworzonego czyli odżywki izotoniczne Maxim lub MLO.
Najważniejsze zalety tauryny to:
* magazynowanie azotu (powoduje dodatni bilans azotowy)
* działanie antykataboliczne
* ograniczenie wytwarzania serotoniny, hormonu katabolicznego, co pozwala też na dłuższy wysiłek bez zmęczenia
* zmniejsza poziom cukru we krwi
* wspomaga syntezę białek, a tym samym wspomaga budowę masy mięśniowej
* reguluje poziom cholesterolu w krwi;
* wzmaga transport kreatyny
* naśladuje hormon anaboliczny insulinę, transportując aminokwasy i składniki odżywcze do krwi co ułatwia ich przyswajanie.
* może pomagać w odbudowie wątroby uszkodzonej chorobą alkoholową, czy ciężkimi zatruciami alkoholowymi. Przeprowadzane testy wykazują, że może obniżać słuszczenie wątroby, a nawet jemu zapobiegać.
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
RedBull jest najlepszy z tego wszystkiego ale ja pilem kiedys IceCoola i wypilem caly litr i powiem ze duzo daje... zawsze po treningu sobie kupowalem i odrazu zmeczenie mi przechodzilo i nie moglem zasnac do 2..... moze dlatego ze powinno sie wypic 250 ml dziennie a wypilem litra
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
-
- Do odcięcia!
- Motocykl: crossowy
- Kontakt:
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Dla mnie to ważniejsza jest ilość Tauryny a nie Coffeiny. Jak dużo tego Kaze wychlapiesz to mozesz nie spać, mieć pewne później zaburzenia i bezsenności - to jest nie miłe. Ja to pije tylko na zawodach jako wzmacniacz bo i tak podstawą jest sumienny trening a nie RedBull. Taki energy drink nigdy nie zastąpi treningów, tylko może nas wspomóc w delikatny sposób.