4T serwis - czyli co i jak. [ROZWIĄZANY]
4T serwis - czyli co i jak.
PISZCIE CO KIEDY ZMIENIAÄ I KONTROLOWAÄ W CZTEROTAKTACH
Większość motocrossowców wie co robić z sportowymi silnikami 2T co w nich wymieniać, kontrolować, co robić w razie awarii, itd. niemając pojęcia co robić ze swoim nowym czterotaktem(np. ja).Proszę tych, których zaliczyłem do mniejszości aby umieścili tutaj informacje serwisowe o czterosówach.
Dobra. koniec ogółów. Moja Yamaha WR 250F ma przejechane 5000km po terenie.:-k
Think Co robić aby biedulka się nie sypneła za szybko(jak na 4T).
Większość motocrossowców wie co robić z sportowymi silnikami 2T co w nich wymieniać, kontrolować, co robić w razie awarii, itd. niemając pojęcia co robić ze swoim nowym czterotaktem(np. ja).Proszę tych, których zaliczyłem do mniejszości aby umieścili tutaj informacje serwisowe o czterosówach.
Dobra. koniec ogółów. Moja Yamaha WR 250F ma przejechane 5000km po terenie.:-k
Think Co robić aby biedulka się nie sypneła za szybko(jak na 4T).
witam!
podstawa to regularne wymiany oleju(jak mialem HUSQVARNE TE 610 to lalem MOTULA, kolega mial KTM'a 520 EXC to lal CASTROLA... byle dobry klasy 10-40. hmm wydaje mi sie ze robilem wymiane raz na 10 wypadow), potem sporadyczne ale bardzo wazne to regulacja zaworow(zaniedbanie moze okazac sie bardzo kosztowne) i czyszczenie filtra powietrza.... to takie podstawy na poczatek. jak bedziesz sie ich trzymal to bedziesz jezdzil a jezdzil(wszystko zalezy od stanu motocykla oraz umiejetnosci)
pozdrawiam
podstawa to regularne wymiany oleju(jak mialem HUSQVARNE TE 610 to lalem MOTULA, kolega mial KTM'a 520 EXC to lal CASTROLA... byle dobry klasy 10-40. hmm wydaje mi sie ze robilem wymiane raz na 10 wypadow), potem sporadyczne ale bardzo wazne to regulacja zaworow(zaniedbanie moze okazac sie bardzo kosztowne) i czyszczenie filtra powietrza.... to takie podstawy na poczatek. jak bedziesz sie ich trzymal to bedziesz jezdzil a jezdzil(wszystko zalezy od stanu motocykla oraz umiejetnosci)
pozdrawiam
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: CRF250 07
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Napewno:
1) olej ale i o filtrze oleju nie należy zapominać, MX co 5-8tankowań
2) bardzo ważne zawory ale ważniejszy łańcuszek rozrządu (koszt mały 170-240zl a remont 5-8tys PLN)
3) regulacja gaźnika (ważniejsza niz 2takcie)
4) filtr powietrza (4pak wieksze ma ssanie na powietrze)
5) układ chłodzenia (widziałem 2takty jeżdżące bez wody i po zalaniu tez było ok ale w 4 to by było niemożliwe)
Reszta to jak w kazdym. 8)
1) olej ale i o filtrze oleju nie należy zapominać, MX co 5-8tankowań
2) bardzo ważne zawory ale ważniejszy łańcuszek rozrządu (koszt mały 170-240zl a remont 5-8tys PLN)
3) regulacja gaźnika (ważniejsza niz 2takcie)
4) filtr powietrza (4pak wieksze ma ssanie na powietrze)
5) układ chłodzenia (widziałem 2takty jeżdżące bez wody i po zalaniu tez było ok ale w 4 to by było niemożliwe)
Reszta to jak w kazdym. 8)
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
ta strona dotyczy przede wszystkim yzf/wr 250, ale moze byc pomocna dla wszystkich wlascicieli 4T: http://www.thumperfaq.com/
KTM 85 SX 2007
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: Yz250f
- Kontakt:
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: Yz250f
- Kontakt:
-
- VIP
[ROZWIĄZANY]
A co ile reguluje sie zawory w 250 4T ?? i co ile trzeba wymieniac łancuszek rozrzadu zeby wszystko bylo w jak najlepszym porzadku ?:)
PS. Prosze o odpowiedz mavericka
PS. Prosze o odpowiedz mavericka