Regulacja zaworów - co i jak?
-
Autor tematubydlu14
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Regulacja zaworów - co i jak?
ma pytanie wiece ja ustawic zawory jaka szczelina ma byc w wydechowym a jaka w wdechowym czy cos takiego niewiem jak sie to dokladnie nazywa:)w yamaszce yz250f z 2005r
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: CRF 250 R7
- Kontakt:
Nie załamujcie tak od razu chłopaka.
Sądze, że samemu spokojnie może a wręcz powinien potrafić sprwdzić luzy zaworowe.
Z regulacją już jest wiele trudniej bo trzeba rozebrać rozrząd.
A jak nie masz serwisówki to poczekaj zaraz znajdziemy.
O już mam, lukaj tu:
http://www.thumperfaq.com/oemmanuals.htm
Sądze, że samemu spokojnie może a wręcz powinien potrafić sprwdzić luzy zaworowe.
Z regulacją już jest wiele trudniej bo trzeba rozebrać rozrząd.
A jak nie masz serwisówki to poczekaj zaraz znajdziemy.
O już mam, lukaj tu:
http://www.thumperfaq.com/oemmanuals.htm
-
- VIP
- Motocykl: GSXR 750 K0
- Kontakt:
Sprawdzić, nie jest trudno, chociaz pierwszy raz lepiej robic to z kims kto ma o tym pojecie.
P.S. W przypadku sprawdzania luzow zaworowych rozrzad powinno sie ustawic tak jak w ksiazce jest (posiadacze yamahy chyba wiedza) ze jest kropka E (na jednym kole) i I kropka (na drugim) czy tak jak sie sam ustawia najblizej tego ustawienia co pisalem (wtedy moze byc 1 - 2 zeby dalej). Troche to chaotycznie napisalem, ale nie wiem jak to inaczej w razie czego dam skany z ksiazki.
Pozdro
P.S. W przypadku sprawdzania luzow zaworowych rozrzad powinno sie ustawic tak jak w ksiazce jest (posiadacze yamahy chyba wiedza) ze jest kropka E (na jednym kole) i I kropka (na drugim) czy tak jak sie sam ustawia najblizej tego ustawienia co pisalem (wtedy moze byc 1 - 2 zeby dalej). Troche to chaotycznie napisalem, ale nie wiem jak to inaczej w razie czego dam skany z ksiazki.
Pozdro
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Jeżeli dobrze pamiętam to wtedy wałki są ustawione krzywkami poziomo na zewnątrz.zielorz pisze:Sprawdzić, nie jest trudno, chociaz pierwszy raz lepiej robic to z kims kto ma o tym pojecie.
Pozdro
-
- VIP
- Motocykl: GSXR 750 K0
- Kontakt:
No to wiem tylko, ze jak "machasz" kopniakiem to rozrzad ustawia sie z lekkim "sieknieciem" zeby bylo idealnie tak jak w serwisowce trzeba go cofnac o 1-2 zebki. Zawsze mierzylem z tym lekkim sieknieciem i wychodzilo mi zgodnie z serwisowka, wiec wydaje mi sie, ze dobrze, a sprobuje kiedys tak zgodnie z ustawieniami rozrzadu w serwisowce, bo nie moge w tej wielkiej ksiazce znalezsc nic na temat pomiarow.
pozdro
pozdro
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Powinno byc tak samo.zielorz pisze:No to wiem tylko, ze jak "machasz" kopniakiem to rozrzad ustawia sie z lekkim "sieknieciem" zeby bylo idealnie tak jak w serwisowce trzeba go cofnac o 1-2 zebki. Zawsze mierzylem z tym lekkim sieknieciem i wychodzilo mi zgodnie z serwisowka, wiec wydaje mi sie, ze dobrze, a sprobuje kiedys tak zgodnie z ustawieniami rozrzadu w serwisowce, bo nie moge w tej wielkiej ksiazce znalezsc nic na temat pomiarow.
pozdro
Chodzi tylko o to żeby krzywka nie zaczela już włazić na zawór bo wiadomo ,że wtedy zmniejszy się szczelina.
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: crossowy najlepiej
- Styl jazdy: Enduro
- Kontakt:
Sorka BaRy a czy moglbys (chcialo by ci sie ) znalesc mi servisowke do crf'a 250x 06r??
Dziex z gory.
Dziex z gory.
Honda CRF250r
Yamaha YZ250F
Husqvarna TC250- enduro konwersja
Yamaha YZ125- najlepsza zabawka EVER
THE POLISH NIGHTMARE #715
www.mxFOLGA.pl
LIFESTYLE na FB
Yamaha YZ250F
Husqvarna TC250- enduro konwersja
Yamaha YZ125- najlepsza zabawka EVER
THE POLISH NIGHTMARE #715
www.mxFOLGA.pl
LIFESTYLE na FB
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Eh to nie tak łatwo znalaźć serwisówke.Jony pisze:Sorka BaRy a czy moglbys (chcialo by ci sie ) znalesc mi servisowke do crf'a 250x 06r??
Dziex z gory.
Do YZFy wiedziałem wcześniej gdzie jest bo trafiłem na tą stronke jak jeździłem Yamahą.
Do CRFy nie będzie tak łatwo, w każdym razie ja do swojej nie znalazłem więc kupiłem.