Galeria Gracjana Litwinskiego #188
-
Autor tematuGracjan
- Mistrz prostej
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
U.S.Open
Krzysiek bo tak masz chyba na imie mx_563 mysle ze wiesz w jakiej klasie startuje poniewaz juz z taba mielem konwersacje na ten temat.
Mysle ze wiesz ze startowac mozesz w kazdej areniecross ale zeby sie zakwalifikowac musisz sobie wybrac strefe aby w niej zebrac jak najwiecej punktow i tylko 3 zawodnikow z 6 stref wchodzi do finalu tak przenajmniej jest w AMA.W Bookoo tez byly eliminacje ale nie wiem czy wiesz wiekszosc wyscigow byla na zachodniej stronie stanow.Wiec dla wielu zawodnkow zdecydowac sie na przyjazd z Teksasu, Arizony lub kaliforni wiaze sie z duzymi kosztami i nie kazdy jest w stanie wylozyc odpowiednia kase sam wiesz jak jest mieszkasz w USA i wiesz ze nie wszyscy sa milionerami jak to pokazuja na filmach. W Bookoo akurat jest tak pierwszy raz ze Randy Kidd nie dostal tyle zgloszen co myslal i dla tego siega po posilki.Ja dostalem od niego imienny email.Nie zagladam specjalnie tam na strone poniewaz nie bralem tego startu pod uwage poniewaz zalozenie bylo ze trzeba brac udzial w paru wyscigach.Jak powyzej napisalem w tym przypadku jest to mozliwe bez startu w zadnym popszednim wyscigu.Ponadto jak jezdziles w AMA to zawsze prawie sa eliminacje nakazdym wyscigu bo tak duzo amatorow startuje w niedziele nieraz jest okolo 600-700 zawodnikow w roznych klasach.Odnaosnie tego czy sie podalem to niemysle nie chce pojechac bez przygotowania jak jade to po to aby wypasc jak najlepiej.mx_563 ty wiesz jak jezdzi szczegolnie w USA klasa intermediate ze wielu zawodnikow jest nieraz szybszych od niktorych pro zawodnikow wiec trzeba byc dobrze przygotawanym na tego typu zawody.
Mysle ze wiesz ze startowac mozesz w kazdej areniecross ale zeby sie zakwalifikowac musisz sobie wybrac strefe aby w niej zebrac jak najwiecej punktow i tylko 3 zawodnikow z 6 stref wchodzi do finalu tak przenajmniej jest w AMA.W Bookoo tez byly eliminacje ale nie wiem czy wiesz wiekszosc wyscigow byla na zachodniej stronie stanow.Wiec dla wielu zawodnkow zdecydowac sie na przyjazd z Teksasu, Arizony lub kaliforni wiaze sie z duzymi kosztami i nie kazdy jest w stanie wylozyc odpowiednia kase sam wiesz jak jest mieszkasz w USA i wiesz ze nie wszyscy sa milionerami jak to pokazuja na filmach. W Bookoo akurat jest tak pierwszy raz ze Randy Kidd nie dostal tyle zgloszen co myslal i dla tego siega po posilki.Ja dostalem od niego imienny email.Nie zagladam specjalnie tam na strone poniewaz nie bralem tego startu pod uwage poniewaz zalozenie bylo ze trzeba brac udzial w paru wyscigach.Jak powyzej napisalem w tym przypadku jest to mozliwe bez startu w zadnym popszednim wyscigu.Ponadto jak jezdziles w AMA to zawsze prawie sa eliminacje nakazdym wyscigu bo tak duzo amatorow startuje w niedziele nieraz jest okolo 600-700 zawodnikow w roznych klasach.Odnaosnie tego czy sie podalem to niemysle nie chce pojechac bez przygotowania jak jade to po to aby wypasc jak najlepiej.mx_563 ty wiesz jak jezdzi szczegolnie w USA klasa intermediate ze wielu zawodnikow jest nieraz szybszych od niktorych pro zawodnikow wiec trzeba byc dobrze przygotawanym na tego typu zawody.
-
- Amator leśnych szlaków
Re: U.S.Open
Gracjan, sorry jesli moj post wydawal sie negatywny...nie mialem tego na mysli piszac go. Na serio nie pamietalem w jakiej klasyfikacji sie scigasz a juz dawno zkasowalem twoja PW. W kazdym razie nie mam nic zlego do powiedzenia odnosnie twojej decyzji. W sumie z Ontario do Connecticut to wcale nie zut beretem...to kawal drogi! Zgadzam sie rowniez z toba ze klasyfikacja Intermediate to powazna sprawa i trzeba byc przygotowanym.
W Kaliforni AMA prawie nie istnieje w MXsie amatorskim juz od ~10 lat. Nikt z nimi nie chce wzpolpracowac. Wszelkie zawody sa organizowane przez prywatne przedsiembiorstwa ("promotors").
Jako czlowiek stary po trzydziestce ( ha ha ) ja sie scigam z klubem OTHG (Over The Hill Gang - Bay Area Chapter) gdzie jestem w klasyfikacji +30 Intermediate.
No nic, zycze Ci aby temperatura Ci podskoczyla abys mogl sobie pojezdzic!
-Krzysiek
W Kaliforni AMA prawie nie istnieje w MXsie amatorskim juz od ~10 lat. Nikt z nimi nie chce wzpolpracowac. Wszelkie zawody sa organizowane przez prywatne przedsiembiorstwa ("promotors").
Jako czlowiek stary po trzydziestce ( ha ha ) ja sie scigam z klubem OTHG (Over The Hill Gang - Bay Area Chapter) gdzie jestem w klasyfikacji +30 Intermediate.
No nic, zycze Ci aby temperatura Ci podskoczyla abys mogl sobie pojezdzic!
-Krzysiek
-
- Amator leśnych szlaków
Nie wiem czy uda mi sie na MXdN mimo ze bedzie w Stanach. Raz bylem na MXdN (2001r w Namur w Belgi, wtedy mieszkalem w Niemczech), ale ze wzgledu na 9-11, Amerykanska kadra nie przyjechala na zawody. Wiec zeczywiscie nalezalo by zkombinowac wycieczke do Budds Creek. Super by bylo sie spotkac...no a gdy jacys koledzy z Polski by dolecieli to juz na maksa bysmy sie bawili!!!
U mnie dzis +17 stopni. Ale jutro bedzie zima....+14 i deszcz....brrrrrrr!!!
U mnie dzis +17 stopni. Ale jutro bedzie zima....+14 i deszcz....brrrrrrr!!!
-
Autor tematuGracjan
- Mistrz prostej
Niedlugo juz tam bede
http://www.paxtraxmx.com/gallery/photos/
http://www.monstermx.com/
Na tych torach zamierzam jezdzic najwiecej.Sa bardzo dobrze przygotowane i nawadniane codziennie.
Ponadto zawsze jest duzo dobrych zawodnikow wiec bedzie z kim polatac.Napewno zrobie pare filmikow.
Juz sie nie moge doczekac kiedy tam bede. Wyjezdzam 9 Marca na 11 dni.
http://www.monstermx.com/
Na tych torach zamierzam jezdzic najwiecej.Sa bardzo dobrze przygotowane i nawadniane codziennie.
Ponadto zawsze jest duzo dobrych zawodnikow wiec bedzie z kim polatac.Napewno zrobie pare filmikow.
Juz sie nie moge doczekac kiedy tam bede. Wyjezdzam 9 Marca na 11 dni.
-
Autor tematuGracjan
- Mistrz prostej
Powrot z Florydy.
Wlasnie wrucilem z Florydy i Alabamy pogode mialem wysmienita okolo27-29 stopni C.Wyjazd udany napewno troche podszlifowalem forme ale jeszcze z wytrzymaloscia nie jest za dobrze.Szybkosc mam musze jeszcze troche ciezej popracowac w silowni nad kondycja to wszystko powinno byc OK.Zdjecia postaram sie wrzucic dzisiaj a nad filmem to troche musze popracowac.