Galeria Gracjana Litwinskiego #188
-
Autor tematuGracjan
- Mistrz prostej
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Re: Gracjana video z treningu Tillsonburg Arenacross
Krotkie video z treningu w arenacross.Taka mala mamy hale w Ontario ale zawsze to lepsze niz nic.Troche zawsze mozna sie rozruszac.Nie jest trudna technicznie chociaz juz pare ludzi do szpitala pojechalo Mozna tylko jezdzic w niej jak jest nie zimniej jak -5 poniewaz nie ma ogrzewania w srodku i jest bardzo slisko na zakretach.Sa trzy skoki potrojne i dwa podwojne.Raz na miesiac zmieniaja troche dlatego na video bedziecie widzieli dwa rozne tory.
http://www.youtube.com/watch?v=cXA_ZWULdbc&feature=user
-
- Amator leśnych szlaków
Re: Gracjana video z treningu Tillsonburg Arenacross
Widac ze na torze arenacross jestes jak ryba w wodzie - totalnie jak "u siebie". Bardzo plynny masz styl. Fajne video.
Ale wydaje mi sie ze jak by tam wiecej gosci jezdzilo to moglo by byc juz nie przyjemnie. Mam na mysli tlok.
A kiedy ten film byl krecony?
Ale wydaje mi sie ze jak by tam wiecej gosci jezdzilo to moglo by byc juz nie przyjemnie. Mam na mysli tlok.
A kiedy ten film byl krecony?
-
Autor tematuGracjan
- Mistrz prostej
Re: Gracjana video z Eagle's Nest Raceway i z Floridy
Film krecilem 3 tygodnie temu tak jak podkreslilem poprzednio jest to mala hala i nie powinno byc wiecej jak 8 zawodnikow w tym samym czasie.Dzieki za komplement wolalbym aby hala byla troche wieksza z bogadsza gama skokow to bym sie mogl jeszcze lepiej zaprezentowac.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
Re: Galeria Gracjana Litwinskiego #188
Widzialem ciebie w hali Tillsonburg bylem tam z ojcem jezdzilem na Hondzie 250f.Byles tam najszybszym zawodnikiem jakiego widzialem slyszalem ze mowiles po polsku ale wstydzilem sie podejsc(mam 13 lat) Chetnie bym wziol lekcje u ciebie jak jest to mozliwe.
-
- Amator leśnych szlaków
Co sie tam dzieje w tej Kanadzie ze tylu macie Polskich zawodnikow MX? Zazdroszcze wam!
-
- Gdzie jest sprzęgło?
Josh pisze:Widzialem ciebie w hali Tillsonburg bylem tam z ojcem jezdzilem na Hondzie 250f.Byles tam najszybszym zawodnikiem jakiego widzialem slyszalem ze mowiles po polsku ale wstydzilem sie podejsc(mam 13 lat) Chetnie bym wziol lekcje u ciebie jak jest to mozliwe.
CZESC JOSH. WYSYLALEM CI PRYWATNA WIADOMOSC, ALE NIE ODPISUJESZ ???
CZTALEM TO CO NAPISALES O GRACJANIE, MY TEZ ICH ZNAMY. TAK SIE SKLADA ZE
MOJ SYN (PAWEL) MA 13 LAT I TEZ JEZDZI MOTOREM. JEZDZIMY ROZNIE CANADA-USA,
JEZDZI NA KTM-CE, ALBO SAM GO ZOBACZ NA YOUTUBE, JEST TAM KILKA JEGO FILMOW.
TU MASZ LINK http://ca.youtube.com/user/mirek626
DOBRZE BY BYLO ZEBY CHLOPAKI RAZEM POJEZDZILI, TO ZAWSZE JEDEN OD DRUGIEGO
COS SIE NAUCZY. SZKODA ZE SIE WCZESNIEJ NIE WIDZIELISMY. MIESZKAMY W HAMILTON.
MAM NADZIEJE ZE SIE POZNAMY I CHLOPAKI BEDA MIEC " FUN " \:D/
POZDROWIENIA MIREK I PAWEL # 771
-
Autor tematuGracjan
- Mistrz prostej
Czesc Wam,
Przepraszam ze tak dlugo nie bylem na forum ale bylem na treningach w Alabamie i nie mialem dostepu do kompa.Chcialem sie troche podzielic wrazeniami.Po bardzo dlugiej podrozy 17 godzin dojechalismy na miejsce okolo 4 po poludniu myslalem ze jeszcze bede mial krotki trening i zapoznam sie z torem.Mimo ze duzo zawodnikow bylo nikt nie jezdzil nie wiedzialem co sie stalo dlaczego tor mimo ze jest otwarty nikt nie jezdzi.Wiadomosc byla przerazajaca 1.5 godziny przed naszym przyjazdem byl wypadek zabil sie 12 letni bardzo szybki zawodnik na 85cc.Po takich wiadomosciach odechcialo mi sie myslec o jezdzie.Ale po wielu rozmowach z moim ojcem i wieloma zawodnikami zaczelismy treningi nastepnego dnia.Zadaje Wam pytanie czy w Polsce tez jest tyle wypadkow co w Kanadzie lub USA???Wiem ze mx nie nalezy do sportow bezpiecznych ale tutaj przez ostanie pare lat wielu ludzi jezdzi na wozkach lub ich nie ma wsrod nas.Zastanawiam sie czy to jest za sprawa czterosowow czy moze za sprawa coraz trudniejszych technicznie torow lub braku umietnosci wielu zawodnikow???
Poza tym wypadkiem treningi moge uwazac za udane pogode mielsmy wymarzona 25-27 stopni.
Nie bylo odrobiny deszczu,tor mx wysmienicie przygotowany,tor sx nie az tak dobrze ale i tak wiele czasu spedzilem na nim.Jak tylko zrobie video to dam na forum.
Przepraszam ze tak dlugo nie bylem na forum ale bylem na treningach w Alabamie i nie mialem dostepu do kompa.Chcialem sie troche podzielic wrazeniami.Po bardzo dlugiej podrozy 17 godzin dojechalismy na miejsce okolo 4 po poludniu myslalem ze jeszcze bede mial krotki trening i zapoznam sie z torem.Mimo ze duzo zawodnikow bylo nikt nie jezdzil nie wiedzialem co sie stalo dlaczego tor mimo ze jest otwarty nikt nie jezdzi.Wiadomosc byla przerazajaca 1.5 godziny przed naszym przyjazdem byl wypadek zabil sie 12 letni bardzo szybki zawodnik na 85cc.Po takich wiadomosciach odechcialo mi sie myslec o jezdzie.Ale po wielu rozmowach z moim ojcem i wieloma zawodnikami zaczelismy treningi nastepnego dnia.Zadaje Wam pytanie czy w Polsce tez jest tyle wypadkow co w Kanadzie lub USA???Wiem ze mx nie nalezy do sportow bezpiecznych ale tutaj przez ostanie pare lat wielu ludzi jezdzi na wozkach lub ich nie ma wsrod nas.Zastanawiam sie czy to jest za sprawa czterosowow czy moze za sprawa coraz trudniejszych technicznie torow lub braku umietnosci wielu zawodnikow???
Poza tym wypadkiem treningi moge uwazac za udane pogode mielsmy wymarzona 25-27 stopni.
Nie bylo odrobiny deszczu,tor mx wysmienicie przygotowany,tor sx nie az tak dobrze ale i tak wiele czasu spedzilem na nim.Jak tylko zrobie video to dam na forum.
Ostatnio zmieniony śr, 2 kwie 2008, 23:19 przez Gracjan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: KTM SX125 2010
- Kontakt:
W Polsce jak na razie nie słyszałem o wypadkach śmiertelnych, ale jeśli chodzi o tych z Mistrzostw Polski jeśli zdarzają się wypadki i połamane kości to bardziej z powodów takich jak np. mocne ciśnienie ze strony rodziców, przerost chęci nad formą i umiejętnościami i "podpalanie" się zawodników. Ja gdy byłem w wieku 13 lat czyli 2 lata temu pamiętam też o niczym nie myślałem jedynie OPEN THE GAZ. Teraz się zmieniło i mam szacunek do torów motoru i przeciwników, ale to że nie walę takich gleb to chyba za sprawą pracy z trenerem jednak muszę powiedzieć, że gleby i wszystkie wypadki biorą się z głowy, zresztą nie muszę Gracjanowi tego tłumaczyć bo przecież jest bardzo dobrym zawodnikiem i to wie.
Najwięcej upadków zdarza się w Polsce w tych niższych klasach 65, 85 bo wiadomo psychika młodego zawodnika nie jest taka silna jak doroślejszego zawodnika i stąd się to bierze.
Najwięcej upadków zdarza się w Polsce w tych niższych klasach 65, 85 bo wiadomo psychika młodego zawodnika nie jest taka silna jak doroślejszego zawodnika i stąd się to bierze.
KTM 125SX '10 :]
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
A jakie były okoliczności tego wypadku? W Polsce z tego co wiem było kilka przypadków że przez cieżkie kontuzje lub uraz psychiczny ludzie kończyli przygode z mx ale śmierć chyba nie.
but only the devil responded cause god wasn't there...
-
Autor tematuGracjan
- Mistrz prostej
Z tego co wiem od ludzi ktorzy to widzeli mlody wywrucil sie na whoopsach przy duzej szybkosci 3 rorkrecona ale nie to bylo przyczyna obok jechal inny zawodnik na 250f i to bylo tak blisko ze nie mogl go ominac i przejechal po nim.Mimo ze go probowali reanimowac nigdy go juz nie odzyskali.Kaze pisze:A jakie były okoliczności tego wypadku? W Polsce z tego co wiem było kilka przypadków że przez cieżkie kontuzje lub uraz psychiczny ludzie kończyli przygode z mx ale śmierć chyba nie.
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
ja tez juz skonczylem przygode z moto..... za 3 tygodnie operacja na kregoslup...
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: zielony monster
- Kontakt:
Trochę odbiegnę od tematu ale skoro już poruszyłeś te kwestię. Co Ci się stało Isbi? Czemu koniec?
pozdro
pozdro