Czyszczenie tłumika
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: Honda CR 125R 2k3;)
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
Żeby rozhartować stal trzeba ja rozgrzać to temperatury...ee bardzo dużej (nie pamietam ile dokladnie) ale napewno nie osięgniesz tego w ognisku.
Ja niedawno czyściłem dyfuzor (podczas tuningu DT 80 ) - Kretem. Nasypalem tego troszke za duzo , zalałem wodą i zostawiłem na 30min. Następnie benzyna do środka i zapałka Poszło z 1,5l łącznie - kilka razy wypalałem. Efekt - dyfuzor czyściutki od środka 8)
Ja niedawno czyściłem dyfuzor (podczas tuningu DT 80 ) - Kretem. Nasypalem tego troszke za duzo , zalałem wodą i zostawiłem na 30min. Następnie benzyna do środka i zapałka Poszło z 1,5l łącznie - kilka razy wypalałem. Efekt - dyfuzor czyściutki od środka 8)
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
-
- Gdzie jest sprzęgło?
Panowie niewiem czy wiecie o takim specyfiku którym spryskuje sie auta w myjni przed myciem... Ja spotkałem to na bazie autobusów PKS gdzie koleś pierw spryskuje tym całe auto a potem rura karcherem... Z tego wzgledu że mój szwagier jest kierowcą w PKS-ie pogadał z gościem i wzioł słoik tego wynalazku do domu... W słoiku dzieli sie to na dwa składniki o różnej barwie... trzeba to mocno wymieszac i dopiero używać... Jak sie mi troszeczke tego wylało na metalową białą szafke w garażu i nie ruszałem tego to na następny dzień z tego miejsca farba zchodziła przy uzyciu paznokcia do czystego metalu... Także może jakby tą rure od tłumika w tym zamoczyć a potem przeleciec karcherem to mysle ze winik byłby zadawalający... pzdr...
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Jest cała masa różnych mocnych chemii do mycia itd. Z tych najmocniejszych co ja się spotkałem to prezentuje tu koncentrat Loctite. W stosunku 1:2 zmywa on nagary wiec winno pomóc. Ja doświadczyłem sam mocy tego płynu jak myłem Karcherem anodyzowane półki w stosunku chyba 1:5 i wypaliło mi tlenek do czystego aluminium i już nie były kolorowe. Do mycia motorów bardzo polecam po rozcięczeniu bo nie wysusza części.
Na długo starcza, mi bańka 5l starczyła na rok.
Na długo starcza, mi bańka 5l starczyła na rok.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Loctite Natural Blue
Preparat do mycia silników, skrzyń biegów, maszyn, warsztatów itp. Do czyszczenia mocno zabrudzonych powierzchni jak również do ogólnego mycia glazury, podłóg, karoserii, warsztatów, szkła, tworzyw sztucznych itp. Duża wydajność - koncentrat niskopienny. Możliwość rozcienczania nawet do 1:124. Bioderagradowalny. Przyjazny dla środowiska.
Opakowania 750ml, 5000ml, 20 000ml
5000ml koło 170 zł. Wystarcza on naprawde na rok, wiec taki wydatek po rozłożeniu na miesiące wychodzi w groszowej formie a naprawde jest rewelacyjny. Zamówić można w wielu miejscach. Wpisz w polskie google nazwę i wyskakują firmy.
Preparat do mycia silników, skrzyń biegów, maszyn, warsztatów itp. Do czyszczenia mocno zabrudzonych powierzchni jak również do ogólnego mycia glazury, podłóg, karoserii, warsztatów, szkła, tworzyw sztucznych itp. Duża wydajność - koncentrat niskopienny. Możliwość rozcienczania nawet do 1:124. Bioderagradowalny. Przyjazny dla środowiska.
Opakowania 750ml, 5000ml, 20 000ml
5000ml koło 170 zł. Wystarcza on naprawde na rok, wiec taki wydatek po rozłożeniu na miesiące wychodzi w groszowej formie a naprawde jest rewelacyjny. Zamówić można w wielu miejscach. Wpisz w polskie google nazwę i wyskakują firmy.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Amator leśnych szlaków
Tak jak napisał MXrool, nie przesadzać z tymi środkami. Może Was spotkać przykra niespodzianka jak MXroola. To są środki na bazie zasad a wiec podobne działanie jak kwasów. STOSOWAĆ SIĘ DO INSTRUKCJI, używać z wodą w stosunku jak zaleca producent, większe stężenie nie pomorze tylko zaszkodzi. Mnie też spotkała przykra niespodzianka podobnie jak MXroola. Takich środków jest o wiele więcej, różnych producentów