Przy probie odpalnia kopniak odbija i strzela w wydech
-
Autor tematuhuskyboy
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Przy probie odpalnia kopniak odbija i strzela w wydech
siema, wlasnie skonczylem remont swojej huski te410, no i wzielem sie za odpalanie, ustawiam sobie tłok za pomocą dekompresatora, wlaczam ssanie (nie trzymam gazu) i przy probie kopnięcia trafiam na dużą kompresje i kopniak odbija i strzela w wydech. Probowalem chyba z 15min ją odpalic i nic z tego. Wzialem ją na popych, wlaczylem ssanie no i pcham- silnik załapuje ale jak dodam gazu to znowu strzela w wydech. Co to moze byc?
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
A przykręcałeś koło magnesowe odpowiednim momentem, czy tak po prostu przykręciłeś mocno? Jest jakiś powód, że ci klin ścięło. Co do wyjęcia, to przeważnie, jak masz dwie rączki, to sobie poradzisz.
Tam jest klin łódeczkowy taki, czy prostokątny? Jak "łódeczka" to wystarczy z jednej strony przez jakiś srubokręt popukać jakbyś chciał go wbić), i sam wylezie, jak prostokątny to będzie zabawa. Powodzenia.
Tam jest klin łódeczkowy taki, czy prostokątny? Jak "łódeczka" to wystarczy z jednej strony przez jakiś srubokręt popukać jakbyś chciał go wbić), i sam wylezie, jak prostokątny to będzie zabawa. Powodzenia.
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Ja dorabiałem klin z większego klina, który kupiłem w sklepie z częściami do ciągników, i potem go oszlifowywałem na szlifierce na drobnym kamieniu.
Upierdliwa robota, bo małe toto, w ręku trzeba trzymać, ale wiem, że materiał był odpowiedni. I musi być dokładnie zrobione, bo w innym wypadku bęzdie wygniatało albo gniazdo w wale, albo w kole magnesowym, i w końcu i tak go zetnie. Przy szlifowaniu nie wolno przegrzać materiału; garnek z wodą i co chwila studzenie.
Upierdliwa robota, bo małe toto, w ręku trzeba trzymać, ale wiem, że materiał był odpowiedni. I musi być dokładnie zrobione, bo w innym wypadku bęzdie wygniatało albo gniazdo w wale, albo w kole magnesowym, i w końcu i tak go zetnie. Przy szlifowaniu nie wolno przegrzać materiału; garnek z wodą i co chwila studzenie.
-
Autor tematuhuskyboy
- Gdzie jest sprzęgło?
Przykręciłem "mocno" nakretke, no ale jak widac niedostatecznie mocno, teraz bede to musiał zrobic kluczem dynamometrycznym.
A co do tego z czego zrobiony jest klin jest mało ważne, przeciez on tylko ma ustalić położenie koła zamachowego, nic więcej... Magneto przeciez podczas dokrecania jest wciskane na stożek i to wlasnie nakrętka go do tego stozka dociska i ono trzyma się na stozku a nie na klinie.
A co do tego z czego zrobiony jest klin jest mało ważne, przeciez on tylko ma ustalić położenie koła zamachowego, nic więcej... Magneto przeciez podczas dokrecania jest wciskane na stożek i to wlasnie nakrętka go do tego stozka dociska i ono trzyma się na stozku a nie na klinie.
-
Autor tematuhuskyboy
- Gdzie jest sprzęgło?
No klin ścięło dlatego ze widocznie za słabo dokreciłem i nie osiadł dobrze na stozku...
Jak przed remontem chciałem zdjąć magneto, to rozleciały sie 3 sciagacze, dopiero potem wytoczyli mi i zahartowali sciagacz, dopiero wtedy udało się zdjąć magneto, wiec mysle ze nie bedzie koniecznosci klejenia go bo trzyma się aż za dobrze jak sie je prawidłowo wsadzi, a do nakretki oczywiscie uzyje loctite
Jak przed remontem chciałem zdjąć magneto, to rozleciały sie 3 sciagacze, dopiero potem wytoczyli mi i zahartowali sciagacz, dopiero wtedy udało się zdjąć magneto, wiec mysle ze nie bedzie koniecznosci klejenia go bo trzyma się aż za dobrze jak sie je prawidłowo wsadzi, a do nakretki oczywiscie uzyje loctite
-
- Gdzie jest sprzęgło?
Re: Przy probie odpalnia kopniak odbija i strzela w wydech
zwroc uwage czy magneto nie obrobilo za bardzo stozka na wale bo jesli tak to moze go scinac mialem taki przypadek ,jak bedziesz dorabial klin to nie zrob za wysokiego bo na stozku nie dokrecisz i od nowa, powodzenia.