cos klekocze w silniku
-
Autor tematuhuskyboy
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
cos klekocze w silniku
siemka, mamy z kolegą taki problem w ktm 125 2t, odpaliłem moto i cos zaczelo strasznie dzwonic w silniku, szybko go zgasiłem, gdy ruszałem kopniakiem to słyszalem jakby coś latało w komorze wału, myslalem ze to kawałek pierscienia, szybko rozebrałem cylinder ale okazało sie ze pierścienie całe, jutro musze skonstruować taki magnesik zeby go tam wsadzic i moze wyłapie to coś co tam jest (o ile to znajduje sie w komorze wału a nie gdzieś indziej), moze ktos ma jakis pomysł co to moze byc i gdzie? odgłos podobny do kulki lub kawalka metalu obijającego sie o ścianki.
pozdro
pozdro
-
- Do odcięcia!
Ty z tą prośbą o weryfikację usterki na podstawie opisu stukania to tak na poważnie?
Jeśli robisz to dla jaj, to niezłe
Jeśli na powaznie myślisz że ktoś rozsądny poda Ci opis co dokładnie się stało-to masz rację!!! Zrób co następuje:
-zrób fotografie motocykla.
-przyłóż białe sukno do wydechu żeby tkanina nasiąknęła zapachem niuni
-przygotuj kopertę, włóż do niej wszystko, plus 200 PLN
-wyślij całość do jasnowidza z Człuchowa.
W ciągu 14 dni przyjdzie odpowiedź-co się stało, które części uległy awarii.
W ten prosty sposób nie dotykając kluczy otrzymasz trafną diagnozę.
Są różne metody weryfikowania awarii-jedni rozbierają dobierając się do uszkodzeń, inni dają mechanikom, jeszcze inni szukają wróżbitów na forach dyskusyjnych. Mi się to podoba, takie alternatywne podejście do tematu
Jeśli robisz to dla jaj, to niezłe
Jeśli na powaznie myślisz że ktoś rozsądny poda Ci opis co dokładnie się stało-to masz rację!!! Zrób co następuje:
-zrób fotografie motocykla.
-przyłóż białe sukno do wydechu żeby tkanina nasiąknęła zapachem niuni
-przygotuj kopertę, włóż do niej wszystko, plus 200 PLN
-wyślij całość do jasnowidza z Człuchowa.
W ciągu 14 dni przyjdzie odpowiedź-co się stało, które części uległy awarii.
W ten prosty sposób nie dotykając kluczy otrzymasz trafną diagnozę.
Są różne metody weryfikowania awarii-jedni rozbierają dobierając się do uszkodzeń, inni dają mechanikom, jeszcze inni szukają wróżbitów na forach dyskusyjnych. Mi się to podoba, takie alternatywne podejście do tematu
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
No ja w pełni poprę gajowego, bo to się miało urwać to jest wielka loteria. Może się tłok upalił od dołu, może łożysko... może może może... Pozdro. Opcja którą wybrałeś jest najlepsza.. rozebrać silnik, ale wiesz, by wszystko obejrzeć musisz rozpołowić silnik a to robota cieżka.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60