Honda CRF 250 05 vs. Yamaha YZ 250F 05
-
Autor tematuecik
- VIP
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Honda CRF 250 05 vs. Yamaha YZ 250F 05
Wiec chcialbym sie dowiedziec jak najwiecej o tych sprzecikach. Dokladnie mi chodzi o te roczniki. Chodzi tutaj o nowe nie uzywane sprzety.
Chciałbym wiedziec który sie lepiej prowadzi, który jest mniej awaryjny, który ma twardsze zawieszenie (ustawienia seryjne), który ma lepsze części seryjnie załozone (kiera, koła, itd.). No i pare słowek od posiadaczy tych sprzetów : E. Poprostu który lepszy .
Chciałbym wiedziec który sie lepiej prowadzi, który jest mniej awaryjny, który ma twardsze zawieszenie (ustawienia seryjne), który ma lepsze części seryjnie załozone (kiera, koła, itd.). No i pare słowek od posiadaczy tych sprzetów : E. Poprostu który lepszy .
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: CRF 250 R7
- Kontakt:
Trochę informacji i opinie o tych sprzętach po anglijsku:
http://www.dirtrider.com/tests/motocros ... _compared/
http://www.dirtrider.com/tests/motocros ... _compared/
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: crossowy najlepiej
- Styl jazdy: Enduro
- Kontakt:
Ja ma crf i jestem strasznie zadowolony. Zawieszenie poprostu rewelka. Ma zarabisty seryjny wydech a jak wyjmiesz takie sidko to prawie jak acropovic. Zarcik Ale chodzi fajniutko. Mocy wystarcza choc nigdy nie zaduzo. Jestem bardzo zadowolony z tego sprzeta. Nigdy nie jezdzilem yzf to o tym nic nie moge o nim powiedziec.
Honda CRF250r
Yamaha YZ250F
Husqvarna TC250- enduro konwersja
Yamaha YZ125- najlepsza zabawka EVER
THE POLISH NIGHTMARE #715
www.mxFOLGA.pl
LIFESTYLE na FB
Yamaha YZ250F
Husqvarna TC250- enduro konwersja
Yamaha YZ125- najlepsza zabawka EVER
THE POLISH NIGHTMARE #715
www.mxFOLGA.pl
LIFESTYLE na FB
-
Autor tematuecik
- VIP
ja juz wiem co wybiore YZ 250F :> po pierwsze duzo zywotniejszy silnik, po drugie bracholek ma taka, a potrzecie Bary mi podał ten link z testami i YZ była na drugim miejscu i co nieco sie dowiedzialem o tym motorku. Pierwsza w tescie była Honda .
Honda lepiej ciagnie z dołu niz Yamaha ale za to na wysokich niezłe turbo ma Yamaszka
Honda lepiej ciagnie z dołu niz Yamaha ale za to na wysokich niezłe turbo ma Yamaszka
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: CRF 250 R7
- Kontakt:
ecik a skąd ten wniosekecik pisze:ja juz wiem co wybiore YZ 250F :> po pierwsze duzo zywotniejszy silnik
Nie to że neguje, jestem poprostu ciekaw.
Wydawało mi się, że Honda nie odbiega pod tym względem od Yamaszki a ten podwójny obieg oleju jeszcze dodatkowo pomaga.
Mój znajomy, który startuje w zawodach własnie CRFą 250R 05r. (z dobrymi rezultatami) jest z niej bardzo zadowolony, nie maiał żadnych poważniejszych awarii.
Teraz ma zamiar tą sprzedać a na przyszły sezon kupić dwie CRFy: 450 do treningów i 250 do startów.
W każdym razie którego z tych moto byś nie wybrał i tak będzie dobrze
Swoją drogą jeszcze nie jechałem CRFą 250R może na następnym treningu wymienię sie na chwile z kumplem.
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
Ja mam jeden motor docelowy - SXF i to wszystko na ten temat zwłaszcza że ten model 2007 ma takie bajery ze japońce wysiadają. Ale nie o tym temat - jak miałbym wybierać Honda vs Yamaha to wybrałbym chyba Honde ze względu na to że serwis, salon, czas oczekiwania na części i obsługa w Yamaha Motors jest tak beznadziejna że nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Ale co do charakterystyki i silnika to Yamaha rox.
but only the devil responded cause god wasn't there...
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Ja również popieram zdanie Kaze na temat SX-Fa.
Ja bym wybrał Yamahe, ze względu na trwały silnik, prócz tej jednej wpady kolegi z forum. Yamaha rządzi pod względem zawiasów, silnika, wydechu i ramy. Honda to honda, ma dwa obiegi oleju na plus, ale nie raz lubi się tam coś psuć.
Serwis Yamahy u braci Kędzierskich
Ja bym wybrał Yamahe, ze względu na trwały silnik, prócz tej jednej wpady kolegi z forum. Yamaha rządzi pod względem zawiasów, silnika, wydechu i ramy. Honda to honda, ma dwa obiegi oleju na plus, ale nie raz lubi się tam coś psuć.
Serwis Yamahy u braci Kędzierskich
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
Ja bym olał te testy, nikt tak nie przetestuje motocykla jak Ty sam, skąd facet może wiedzieć na czym bedzie Ci sie lepiej jeździło - jeden lubi zielone, inny czerwone i nie ma co robić testów, te motocykle są dopracowane i na każdym można spokojnie wygrywać zawody. Na Twoim miejscu zastanowiłbym sie jednak nad SXF 250 05r. (za granicą już były).
but only the devil responded cause god wasn't there...