Co Myślicie o marce Derbi Senda .........???
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
To skoro wiesz lepiej to po co sie pytasz? Człowieku w ramie RX siedzi silnik Minarelli AM6 który jest stosowany po dziś dzień i uważany za najlepszy slinik do tego typu motocykli, jest podatny na tuning i części dostaniesz wszędzie. Jak myślisz dlaczego w 96r wycofali produkcje DT 80? Dlaczego silniki stosowane w DT 80 nie są już nigdzie stosowane? Uparłeś sie na te klamoty jak nie wiem co i w dodatku nie masz racji. DT wcale nie łyka RX a poza tym jak chcesz sprawdzić kto kogo "łyka" to porównuj sprzęty o tych samych pojemnościach bo ja mówiąc że TS i RX robi DT jak chce miałem na myśli teren w którym każdy kg masy jest wazny a nie asfalt.I sie z toba nie zgodze bo sam bylem swiatkie jak dt 80 wygrala z rx 50.Detetka spokojnie ja lykła
but only the devil responded cause god wasn't there...
-
Autor tematustolarz1991
- Mistrz prostej
- Motocykl: Ktm Exc 450 2009
- Styl jazdy: Enduro
- Kontakt:
Dobra nie denerwój sie mistrzu.Mi chodziło o przyspieszenie,v-max i moc.A wiem ze dt jest słabe w teren.Ale ja chce cos takiego żeby sporadycznie sobie skoczyc.Wg mnie do skakanie jest dobry tez rmx.Mój kumpel ma i nieźle na nim wymiata jezeli chodzi o skoki itp.Ale mi bardziej chodzi o takie enduro co ma dobre przyspieszenie,v-max i duzą moc jak na swoja pojemnosc.Tylko mi nie mow zebym sobie plastka kupil:))
-
- Motocykl: Yamaha YZ250F
- Kontakt:
yyyyyyy.....Co ty wogóle gadasz kaze??40kg róznicy,przecież seryjny mtx waży nie wiem dokłądnie z 95-105kg,bo niewielnik odchudzeniu waży duzo mniej ,mój waży jakieś 80-90kg.Mój kolega ma rmx-a z kitem tunigowym na 80ccm iprzelotowym tłumikiem niby dużo nowsza technika a mój go łyka jak chce.skakałem nim na torze i nie jest za fajnie moim duzo lepiej(ale mój ma sportową kiere,terenowe podnówki,i wiele innych rzeczy dzięki którym jest lekki i jexdzi nim sie dobrze w każdych warunkach)Kaze pisze:Nie czytasz uważnie - mówiłem że MTX to to samo co DT czyli cięzki mułowaty grat. Seryjne 50 Takie jak RX czy TS są o 40kg lżejsze od DT 80 i robią ją jak chcą - wiem bo sprawdziłem i nie są to moje wymysły. A tak apropo to DT 50 idzie bardzo podobnie do DT 80, przez dużą różnice mas i nie wiem dlaczego upierasz sie przy mtx i dt 80.
Pozdro
Ostatnio zmieniony pt, 1 wrz 2006, 23:43 przez IGI CROSS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
lol co ty igi piszesz..... ja mam rmxa 50!!! i chodzi mi podobnie do dt 80!! a pozatym co masz na mysli terenowe podnuzki i sportowa kiere ???? przez podnozki masz lzejszy motor a kiera ci mocy dodaje ?? troche bajki piszesz....
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
-
- Motocykl: może kiedyś
Spoko Igi ale chwalisz MTXa bo go masz i jesteś nieobiektywny. Seryjnie DT 80 waży ok. 120kg. Stolarz1991 mój znajoy miał TS 70 (cieczaka) i na orginalnych przełożeniach leciał 110km/h z bardzo dobrym przyśpieszeniem. Co do tego RMXa to też bym sie zastanowił, na własne oczy widziałem jak po skakaniu pękła w nim rama. Bycmoże to tylko w tym tak sie dzieje, nie wiem czy w innych RMXach dzieją sie też takie cuda. Zrobisz jak chcesz ale MTX i DT to zły wybór. Pozdro
but only the devil responded cause god wasn't there...
-
- Motocykl: Yamaha YZ250F
- Kontakt:
Przyjznaje seryjny MTX to z deka badziew:brzydki ciezki Ale silnik spox (jak każda honda),Ale jak się troche włoży$$ to jest spox moto ja mi sie na swoim doibrze skacze,jeździ po lesi i nieźle po asfalcie ,a jest zarejestrowany na moto i to się dlamnie liczyło bo mege na legalu latać,ale moze na wiosne kupie yzf250
Pozdro
P.S.A z tą pękniętą ramą w rmx-ie to filu złamał Chyba że ci o kotoś innego chodzi
Pozdro
P.S.A z tą pękniętą ramą w rmx-ie to filu złamał Chyba że ci o kotoś innego chodzi
-
Autor tematustolarz1991
- Mistrz prostej
- Kontakt:
-
- Gdzie jest sprzęgło?
Ja niedawno sprzedałem derbi sende... no co moge powiedzieć sprzęt sie toczy jakoś tam, lubi sie grzać ale moto ma nikasil wiem bo remontowałem swoją a dozowniki lubią robić też jajca zacinając sie (odradzam korzystanie z niego) i zawieszenie nie jest najlepsze ogólnie jeśli masz zamiar tym jezdzić po bułki do sklepu to bierz sende
-
Autor tematustolarz1991
- Mistrz prostej
- Kontakt:
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
senda po bułki chyba ze jest sie takim kamikadze jak macius heh
aprilia ma minarelli jak to juz KAZE wspomniał
do silniczków minarelli jest kilo gratów kitów itp
Kolegi syn ma starą yz80 z silniczkiem minarelli - mały szatan -poszedł cylinder poszła korba tłok - normalka - wszystko do kupienia
cylinder AIRSAL tylko lekkosie membrane przystosowało i gra
a silnik jest prosty w budowie i nawet na sprzet który ma z 20 lat
nie psuje sie odpala z pierwszego zaws\ze gotowa do walki - tylko zawieszenie takiesobie - ale jak to mówią amerykanie RUNS GREAT!
aprilia ma minarelli jak to juz KAZE wspomniał
do silniczków minarelli jest kilo gratów kitów itp
Kolegi syn ma starą yz80 z silniczkiem minarelli - mały szatan -poszedł cylinder poszła korba tłok - normalka - wszystko do kupienia
cylinder AIRSAL tylko lekkosie membrane przystosowało i gra
a silnik jest prosty w budowie i nawet na sprzet który ma z 20 lat
nie psuje sie odpala z pierwszego zaws\ze gotowa do walki - tylko zawieszenie takiesobie - ale jak to mówią amerykanie RUNS GREAT!