YZ 125, cos szumi w szprzęgle?
-
Autor tematupurys
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
YZ 125, cos szumi w szprzęgle?
witam
w mojej yz 125 w silniku jak jest zagrzana cos szumi nie az tak bardzo ale w kasku to mozna wyczuc.Jak nacisne sprzeglo to przestaje idzie czysto i cicho (na luzie) jak puszcze to znowu slychac tak jak gdyby juz jakies lozysko sie konczylo
napiszcie co o tym sadzicie czy sie tym przejmowac czy jezdzic jak lozysko to ktore moze ma ktos jakis schemacik silnika albo wie gdzie taki znalezc
z gory dzieki pozdrawiam
w mojej yz 125 w silniku jak jest zagrzana cos szumi nie az tak bardzo ale w kasku to mozna wyczuc.Jak nacisne sprzeglo to przestaje idzie czysto i cicho (na luzie) jak puszcze to znowu slychac tak jak gdyby juz jakies lozysko sie konczylo
napiszcie co o tym sadzicie czy sie tym przejmowac czy jezdzic jak lozysko to ktore moze ma ktos jakis schemacik silnika albo wie gdzie taki znalezc
z gory dzieki pozdrawiam
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
hmm pewnie lozysko na sprzęgle - pewnie nie jestem pewien chyba to igiełkowe wymień i po kłopoie - to że szumi to nie jest tak drastycznie
schematów szukaj tu _> http://www.bikebandit.com - w dziale OEM PARTS
nie sugeruj sie tym że to sklep oni mają dobre schematy
schematów szukaj tu _> http://www.bikebandit.com - w dziale OEM PARTS
nie sugeruj sie tym że to sklep oni mają dobre schematy
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: CRF 250 R7
- Kontakt:
U mnie przez ten dekielek można wymienić tylko tarcze sprzęgłowe, żeby zdjąć kosz brakuje może kilku mm i trzeba odkręcać całą prawą kape.purys pisze:a nie orientujecie sie czy do wymiany musze odkrecac cala prawa pokrywe czy moze wystarczy odkrecic ten dekiel przez ktory mozna wymienic tarcze tak na oko wyglada zeby sie dalo ale jak jest w praktyce rok 2000
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: CRF 250 R7
- Kontakt:
Niejasno chyba to określiłem bo kupowałem właśnie te rzeczy do Hondy a do Yamahy nie wiem ile powinno kosztować.purys pisze:BaRy a gdzie kupowales to lozysko z tulejka bo mi powiedzieli ze lozysko 133zl a tulejka 78zl moze by tulejke kupic a lozysko gdzies na hurtowni polskie jakies. Co ty na to
Nie wiem skąd jesteś ale jeśli z Poznania to mogę dać Ci namiar na jednego zawodnika który mi załatwiał kiedyś części do Yamahy i było taniej niż w salonie.
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: zielona kawa :))
- Kontakt:
Jeśli wydobywa sie ten szum z silnika tak jak to było opisane w poprzednim poście to oznacza, ze które łozysko juz jest padniete?? te kulkowe w karterze czy te igiełkowe w koszu??? bo u mnie takze ten szum sie pojawił. Mozna jeszcze z tym chwile jeszcze jezdzic czy odrazu trzeba wymieniac??bo szum pojawil sie kilka dni temu.
P.S gdy silnik sie nagrzeje to ten szum jest troche cichszy gdy na luzie nie trzymam sprzegla.
P.S gdy silnik sie nagrzeje to ten szum jest troche cichszy gdy na luzie nie trzymam sprzegla.