Zawody Motocrossowe Amatorów W Tucholi
-
Autor tematuyogi
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Zawody Motocrossowe Amatorów W Tucholi
Witam,
mam zaszczyt zaprosić wszystkich Amatorów na zawody o Puchar (kurcze zapomniałem czego/kogo), które odbędą się w Tucholi/Plaskoszu 27 sierpnia 2006r.
Pewnie jak to zawsze bywa będą dla najlepszych jakieś nagrody i puchary oraz dyplomy.
Atmosfera będzie oczywiście rodzinna i przyjemna, zadba o to organizator, a jak się nie spisze to władże przejmiemy my i będzie super.
To by było na tyle (chyba).
Zapraszam również do przybycia i kibicowania
Napewno atrakcji nie zabraknie,,,...
Więc kto przyjedzie?? Macie jakieś pytania??
mam zaszczyt zaprosić wszystkich Amatorów na zawody o Puchar (kurcze zapomniałem czego/kogo), które odbędą się w Tucholi/Plaskoszu 27 sierpnia 2006r.
Pewnie jak to zawsze bywa będą dla najlepszych jakieś nagrody i puchary oraz dyplomy.
Atmosfera będzie oczywiście rodzinna i przyjemna, zadba o to organizator, a jak się nie spisze to władże przejmiemy my i będzie super.
To by było na tyle (chyba).
Zapraszam również do przybycia i kibicowania

Więc kto przyjedzie?? Macie jakieś pytania??
Ostatnio zmieniony czw, 24 sie 2006, 21:52 przez yogi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Do odcięcia!
- Motocykl: crossowy
- Kontakt:
-
- Do odcięcia!
- Motocykl: crossowy
- Kontakt:
-
Autor tematuyogi
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Zawody są od 13 a treningi od 10 .
Tor znajduje się w plaskoszu.
Jak się wiedzie do Tucholi to trzeba kierować się na "Heban" (pełno reklam jest) od strony Rudzkiego Mostu w prawo na 2 skrzyżowaniu za torami kolejowymi. I wtedy prosto pod taką górkę [Dąbrusia => nazwa jej] (po lewej stronie jest Biedronka) cały czas prosto nigdzie nie skręcać, jak się skończy asfalt to dalej prosto jak prowadzi główna droga (dziurawa) i tak tą drogą ok. 2km. Przejeżdża się obok minitoru żużlowego (po lewej stronie) a po prawej 500m dalej jest tor.
Jest to krótsza droga od Świecia przynajmniej
Wystarczy zapytać się po drodze kogokolwiek to napewno udzieli rady....
Zdjęć nie mam (może kogoś namówię) tor ogólnie dość cekawy i różnorodny, przeważają piaski (mówią że nie ma takich nawet na plażach) ale są odcinki o twardej nawierzchni oraz glińanej. Są ciekawe odcinki jedno wzniesienie dość strome (podjazd i zjazd) skoki podobne jak w obornikach.... ( chyba)
długość - ok. 1700m.
Równanie toru będzie przed zawodami a w trakcie raczej nie.
Klasy zależne od ilości uczestników ale na pewno 80 i mniejsi pojadą osobno a cała reszta w zależności od frekfencji .
Pewnie 10 min + 2 okrążenia lub 15 min więcej nie ma co. Biegi będą 3 dla każdej klasy. Tor jest wyczerpujący....
a i na chipy można nie brać kasy bo ich nie będzie, wpisowego ma tez nie być, ale znając szanownego Pana ..... to jednak coś tam będzie ,
Numery startowe dowolne, każdy sam sobie wymyśla (bez 89 - mój, 66, 77, 126, 3 - koledzy)
Coś jeszcze.....?????
Tor znajduje się w plaskoszu.
Jak się wiedzie do Tucholi to trzeba kierować się na "Heban" (pełno reklam jest) od strony Rudzkiego Mostu w prawo na 2 skrzyżowaniu za torami kolejowymi. I wtedy prosto pod taką górkę [Dąbrusia => nazwa jej] (po lewej stronie jest Biedronka) cały czas prosto nigdzie nie skręcać, jak się skończy asfalt to dalej prosto jak prowadzi główna droga (dziurawa) i tak tą drogą ok. 2km. Przejeżdża się obok minitoru żużlowego (po lewej stronie) a po prawej 500m dalej jest tor.
Jest to krótsza droga od Świecia przynajmniej

Wystarczy zapytać się po drodze kogokolwiek to napewno udzieli rady....
Zdjęć nie mam (może kogoś namówię) tor ogólnie dość cekawy i różnorodny, przeważają piaski (mówią że nie ma takich nawet na plażach) ale są odcinki o twardej nawierzchni oraz glińanej. Są ciekawe odcinki jedno wzniesienie dość strome (podjazd i zjazd) skoki podobne jak w obornikach.... ( chyba)
długość - ok. 1700m.
Równanie toru będzie przed zawodami a w trakcie raczej nie.
Klasy zależne od ilości uczestników ale na pewno 80 i mniejsi pojadą osobno a cała reszta w zależności od frekfencji .
Pewnie 10 min + 2 okrążenia lub 15 min więcej nie ma co. Biegi będą 3 dla każdej klasy. Tor jest wyczerpujący....
a i na chipy można nie brać kasy bo ich nie będzie, wpisowego ma tez nie być, ale znając szanownego Pana ..... to jednak coś tam będzie ,
Numery startowe dowolne, każdy sam sobie wymyśla (bez 89 - mój, 66, 77, 126, 3 - koledzy)
Coś jeszcze.....?????
Ostatnio zmieniony czw, 24 sie 2006, 21:51 przez yogi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Autor tematuyogi
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
W końcu znalazłem trochę czasu i dostałem krótki filmik z zawodów.
Start 1 biegu narazie...
http://www.youtube.com/watch?v=LH-sftDAznk
Będą następne filmy ale może jutro jak znajde czas,,,
Informuję operator był przed głębszym...
Start 1 biegu narazie...
http://www.youtube.com/watch?v=LH-sftDAznk
Będą następne filmy ale może jutro jak znajde czas,,,
Informuję operator był przed głębszym...

Ostatnio zmieniony śr, 6 wrz 2006, 21:33 przez yogi, łącznie zmieniany 1 raz.