Klocki hamulcowe EBC - Wasze opinie
-
Autor tematuPomyk
- Uzależniony od adrenaliny
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Klocki hamulcowe EBC - Wasze opinie
Witam
Mieliście może do czynienia z tymi klockami,właśnie chciałem zakupić komplet,pytałem o cene i mi powiedzieli 51zł za tył do mojej YZ 125 01".Co o nich sądzicie,szczerze powiedziawszy nie smigałem jeszcze na tych klockach,chce znać wasze opinie.Pozdrawiam Kuba,THX:)
Mieliście może do czynienia z tymi klockami,właśnie chciałem zakupić komplet,pytałem o cene i mi powiedzieli 51zł za tył do mojej YZ 125 01".Co o nich sądzicie,szczerze powiedziawszy nie smigałem jeszcze na tych klockach,chce znać wasze opinie.Pozdrawiam Kuba,THX:)
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Szczerze powiem dołożył bym 20 zł i kupił bym komplet zajebistych markowych klocków Braking, klocki najwyższej jakosci i oczywiście na nich czuć różnice w hamowaniu i nie niszczą tarczy jak te tanie nie znane klocki. Polecam Brakingi z serii tych czarnych. Dostepne w Olek Motocykle.
Lub tanie i dobre klocki za 50 zł firmy Brenta. Mało znana firma. Polecili mi je w Olek Motocykle, jechałem na nich raz i jestem zadowolony. Kupiłem te miekkie czarne, szybko się złużywają ale są OK.
Nie polecam Gold Fern, są to powszechne klocki, cena nie jest rewelacyjna i jakość materiałów też nie błyszczy. Niszczą tarcze.
Lub tanie i dobre klocki za 50 zł firmy Brenta. Mało znana firma. Polecili mi je w Olek Motocykle, jechałem na nich raz i jestem zadowolony. Kupiłem te miekkie czarne, szybko się złużywają ale są OK.
Nie polecam Gold Fern, są to powszechne klocki, cena nie jest rewelacyjna i jakość materiałów też nie błyszczy. Niszczą tarcze.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Isbi pisze: a co z ameryki to zazwyczaj dobre
Stonke też z ameryki przywlekli i jakoś się teraz nikomu ona nie uśmiecha.
Co do klocków to polecam Braking! Super hamowanie nie blokuje koła nie niszczy tarczy.
Obecnie mam Gold Ferny bo kupiłem z nimi moto i zauważyłem że mają dendencję do zablokowania koła, kleją się do tarczy jak zmokną i piszczą oraz niszczą tarcz. Będę musiał wymienić klocki razem z tarczami bo długo już nie pociągną. Oczywiście wezmę brakingi a co do tarcz to pomyśleć trzeba jeszcze...
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Ważna to jest okładzina z czego jest zrobiona. Wymieniamy tu marki klocków, bo z doświadczenia z regóły własnego wiemy które sa dobre a które nie, co za tym idzie wiemy które firmy robią dobre. Wg. mnie najlepsze klocki robią:
1. Brembro - model ten z okładziną termiczną na klocku (cena 150 zł), nie blokują koła, długa żywotność - rewelacja,
2. Braking - nie niszczą tarczy i nie blokują koła, żywotność długa,
3. Ferodo - dobre klocki, długa żywotność,
4. Brenta - nie blokują koła, krótka żywotność, nie niszczą tarczy.
1. Brembro - model ten z okładziną termiczną na klocku (cena 150 zł), nie blokują koła, długa żywotność - rewelacja,
2. Braking - nie niszczą tarczy i nie blokują koła, żywotność długa,
3. Ferodo - dobre klocki, długa żywotność,
4. Brenta - nie blokują koła, krótka żywotność, nie niszczą tarczy.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
Ja mam EBC z przodu i z tylu i sa rewelacyjne takze polecam teraz mam na poleczce w zapasie brakingi czarne do przodu nowe zobaczymy jak dlugo wytrzymaja ale strasznie malo ich jest.... w 50tce tesh mam takie to rewelacja musze powiedziec bo dlugo trzymaja przezyly jush prawie 2 pary zwyklych tylnych zobaczymy jak beda u mnie w 250 siedziec
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Honda CRF450r .05r
Re: Klocki hamulcowe EBC - Wasze opinie
O klockach , tarczach EBC http://www.motoakcesoria.com/index.php?ac=201&ci=1007
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Re: Klocki hamulcowe EBC - Wasze opinie
Pociągnę trochę ten stary acz aktualny temat. Mieliście możliwość przetestować różne wersje klocków EBC?
http://ebcbrakes.pl/pl/content/9-motocykle
Ciekawi mnie różnica pomiędzy wersją TT, R oraz MXS. Czy wrażenia są tak samo różne jak cena? Ceny dla przykładowej japońskiej setki: TT-72pln R-106pln MXS-152pln
Bardziej interesuje mnie skuteczność niż żywotność ale jeśli macie jakiekolwiek porównanie to każda informacja będzie przydatna.
http://ebcbrakes.pl/pl/content/9-motocykle
Ciekawi mnie różnica pomiędzy wersją TT, R oraz MXS. Czy wrażenia są tak samo różne jak cena? Ceny dla przykładowej japońskiej setki: TT-72pln R-106pln MXS-152pln
Bardziej interesuje mnie skuteczność niż żywotność ale jeśli macie jakiekolwiek porównanie to każda informacja będzie przydatna.
Bynajmniej nie przynajmniej! http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej