Jaki najlepiej kask kupić ?
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: EXC 400 '12
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
- Status : Offline
Re: Jaki najlepiej kask kupić ?
12 stron na temat kasku. Człowieku, idź do sklepu z akcesoriami MX, popatrz na jakość wykonania i firmę. Sprzedawca na pewno coś powie na temat wybranego przez Ciebie, a może nawet doradzi, który kupić. Ważne jest oczywiście, żeby sam kask Tobie się podobał. Wybierz najładniejszą grafikę. Przeznacz na skorupę min. 500zł. Tańsze to chłam, w którym strach latać. Pozdrawiam!
"Jutro będę duży, dzisiaj jestem mały"
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: CRF 250 07
- Podziękowania: 0
Akurat u mnie w mieście i pobliskich nie ma tego co mnie interesuje a nikt w airochu ze znajomych nie jeździ, zdecydowałem sie na tą firme właśnie po opiniach na tych 12 stronach tylko nie wiem który model wybrać , czy po prostu różnią sie tylko grafiką czy czymś jeszcze, bo 2 z tych które podałem to model na 2009 rok.Mateusz_MX pisze:12 stron na temat kasku. Człowieku, idź do sklepu z akcesoriami MX, popatrz na jakość wykonania i firmę. Sprzedawca na pewno coś powie na temat wybranego przez Ciebie, a może nawet doradzi, który kupić. Ważne jest oczywiście, żeby sam kask Tobie się podobał. Wybierz najładniejszą grafikę. Przeznacz na skorupę min. 500zł. Tańsze to chłam, w którym strach latać. Pozdrawiam!
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: KTM EXC-F 350 2015
- Styl jazdy: Enduro
airoha możesz brać w "ciemno". To firma która od lat zajmuje się profesjonalnie tylko kaskami, i w airohah jeździ dużo zawodników z czołówki sportów motorowych.strzalek pisze:Akurat u mnie w mieście i pobliskich nie ma tego co mnie interesuje a nikt w airochu ze znajomych nie jeździ, zdecydowałem sie na tą firme właśnie po opiniach na tych 12 stronach tylko nie wiem który model wybrać , czy po prostu różnią sie tylko grafiką czy czymś jeszcze, bo 2 z tych które podałem to model na 2009 rok.Mateusz_MX pisze:12 stron na temat kasku. Człowieku, idź do sklepu z akcesoriami MX, popatrz na jakość wykonania i firmę. Sprzedawca na pewno coś powie na temat wybranego przez Ciebie, a może nawet doradzi, który kupić. Ważne jest oczywiście, żeby sam kask Tobie się podobał. Wybierz najładniejszą grafikę. Przeznacz na skorupę min. 500zł. Tańsze to chłam, w którym strach latać. Pozdrawiam!
oczywiście nie jeżdza w tańszych modelach
ja osobiście mam airoha stealt, i jest to najlepszy kask w jakim jeżdziłem
Marek
Tak szczerze to po to jest ten temat! np. Ten acerbis to jest dość nowy kask na rynku i jak ktoś nie może go zobaczyć na żywo to nie wiadomo jaka to jakość. Gdy zapytamy tu jest duża szansa że ktoś ma lub chociaż oglądał taki kask na żywo i ma o nim swoją opinię. Czasem i kaski za 600zł są albo nie wygodne albo ich wykonanie odbiega od naszych oczekiwań. Dlatego właśnie w tym temacie dzielimy się opiniami na temat danych modeli. Strzałek co do airoha to runner to jest bardzo fajny kask, a resztę popraw linki .Mateusz_MX pisze:12 stron na temat kasku. Człowieku, idź do sklepu z akcesoriami MX, popatrz na jakość wykonania i firmę. Sprzedawca na pewno coś powie na temat wybranego przez Ciebie, a może nawet doradzi, który kupić. Ważne jest oczywiście, żeby sam kask Tobie się podobał. Wybierz najładniejszą grafikę. Przeznacz na skorupę min. 500zł. Tańsze to chłam, w którym strach latać. Pozdrawiam!
-
- Mistrz prostej
To, że kupie airoha to już jest juz pewne tylko chodzi mi o różnice miedzy modelem RUNNER a DOME, bo cena jest zbliżona i tu mam zagwostkę które wybrać bo oba mi sie podobają.
linki juz poprawione
linki juz poprawione
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: EXC 400 '12
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Mój kumpel ma Airoh'a, replikę Cairoli'ego za 1400zł i teraz żałuje, że go kupił. Jakość wykonania jest bardzo słaba, jak na te cenę.
"Jutro będę duży, dzisiaj jestem mały"
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Witam !strzalek pisze:To, że kupie airoha to już jest juz pewne tylko chodzi mi o różnice miedzy modelem RUNNER a DOME, bo cena jest zbliżona i tu mam zagwostkę które wybrać bo oba mi sie podobają.
linki juz poprawione
Całkiem nie dawno miałem podobny dylemat do Ciebie. Wybrałem kask Airoh Runner Joke. Co do wykonania kasku to nie jestem jakoś wielce zadowolony. Głównie zawiodłem się na mocowaniach daszku, jest to rozwiązane za pomocą plastikowych "kołków" które na pierwszy rzut nie wyglądają na trwałe. Szkoda że Airoh jako firma nie dodaje elementów zapasowych do kasków (porównuje tutaj do firmy Fox która nawet do buzerów dodaje takie elementy). Co do innych elementów kasku raczej nie mam żadnych większych zastrzeżeń.
Polecam Ci sklep www.inter-cross.pl . Sam kupiłem stamtąd kask i ceny są chyba najtańsze w sieci. Pozdrawiam
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
Ja użytkuje Airoha runnera od ponad roku i mogę go jak najbardziej polecić, co do kołków możne nie wyglądają na trwałe ale zapewniam ze są wytrzymałe. Kask dla mnie jak najbardziej wygodny niemam do niego zastrzeżeń, jedyna rzeczą jaka bym zmienił to materiał z jakiego jest wykonany daszek na trochę bardziej elastyczny mój jest już lekko pęknięty lecz nie ukrywam ze miał już wiele bliskich spotkań z ziemia. Tak jak pisze kropek rzeczywiście airoh mógłby dodać jakieś elementy zapasowe.Kropek pisze:Witam !strzalek pisze:To, że kupie airoha to już jest juz pewne tylko chodzi mi o różnice miedzy modelem RUNNER a DOME, bo cena jest zbliżona i tu mam zagwostkę które wybrać bo oba mi sie podobają.
linki juz poprawione
Całkiem nie dawno miałem podobny dylemat do Ciebie. Wybrałem kask Airoh Runner Joke. Co do wykonania kasku to nie jestem jakoś wielce zadowolony. Głównie zawiodłem się na mocowaniach daszku, jest to rozwiązane za pomocą plastikowych "kołków" które na pierwszy rzut nie wyglądają na trwałe. Szkoda że Airoh jako firma nie dodaje elementów zapasowych do kasków (porównuje tutaj do firmy Fox która nawet do buzerów dodaje takie elementy). Co do innych elementów kasku raczej nie mam żadnych większych zastrzeżeń.
2stroke... Yz....
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: KX 250
Jaka jest między nimi różnica:Kropek pisze:strzalek pisze:To, że kupie airoha to już jest juz pewne tylko chodzi mi o różnice miedzy modelem RUNNER a DOME, bo cena jest zbliżona i tu mam zagwostkę które wybrać bo oba mi sie podobają.
linki juz poprawione
Polecam Ci sklep www.inter-cross.pl . Sam kupiłem stamtąd kask i ceny są chyba najtańsze w sieci. Pozdrawiam
Kask Airoh Road RUNNER 387zł
Airoh Road Runner JOKE 549zł
tylko malowanie?
-
- Mistrz prostej
Mój airoh juz przetestowany i porównany z acerbisami i no ferami. Porównanie oczywiście na wielki plus dla airoha pod względem wykonania jak i wygody.