Kaski MAX - wasze opinie?
-
Autor tematuMartin KTM
- Moderator
- Motocykl: KTM XC 300 2016r.
- Styl jazdy: Enduro
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 4 razy
- Kontakt:
- Status : Offline
-
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
nie no weś idz ztym ........
kupkupakupa (i tu mnie masa ludzi zjedzie )
ale jak ni masz hajsu to niech bedzie ale potem nie dziwsie ze np. zapiecie sie rozpina
dołuż i kup agv rc5 http://www.allegro.pl/item117360394_agv_rc5_pro.html
na przykład
Filujak widze na allegro nie ma juz rc5 ale zapytaj go bo a nóż.................
kupkupakupa (i tu mnie masa ludzi zjedzie )
ale jak ni masz hajsu to niech bedzie ale potem nie dziwsie ze np. zapiecie sie rozpina
dołuż i kup agv rc5 http://www.allegro.pl/item117360394_agv_rc5_pro.html
na przykład
Filujak widze na allegro nie ma juz rc5 ale zapytaj go bo a nóż.................
-
- VIP
- Motocykl: GSXR 750 K0
- Kontakt:
Ja jezdze juz 2 lata w swoim i nie narzekam. Mimo kilkunastu gleb (nie zawsze na glowe ;p ) nic mi sie nie rozpielo peklo, a glowe mam cala. Planuje go zmienic wlasnie na AGVa albo cos innego (jakbym znalazl na ebay.de). Ogolnie opinie o nich sa negatywne, ale nie wiadomo ile osob z tych wydajacych opinie mialo je chociaz na glowie.
p.s. nie watpliwym minusem jest to ze nie mozna calego srodka wyjac.
pozdro
p.s. nie watpliwym minusem jest to ze nie mozna calego srodka wyjac.
pozdro
-
- VIP
- Motocykl: SXF 350
- Kontakt:
No ten kask jest z nizszej połki a wiec komfort i budowa jest gorsza.Ja mam ten kask ,jezdze w nim 2 lata i przy ostrym uderzeniu brodą odpadł i połamał sie cały ten dziób z wlotem powietrza i regulacja daszku ale zaden kask by tego nie przezył chyba a przedwczoraj miałem nie miłą sytuacje kiedy wjechałem w kałuze ,moto została ja poleciałem dalej ;/ wylądowałem na głowie ,miałem objawy wstrząsnienia i sie zastanawiam czy lepszy kask by cos dał bo wyladowałem raczej na ziemi miedzy drzewami bo jjak bym wylądował na drzewie niebyłoby mnie i kasku;/ Mi sie nic nie rozpina jak sie nie umie zapiąc kasku to sie rozpina
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
hmmmm ja tesh sie nieraz zastanawialem jak wyglada sprawa z gleba na kasku np Max a np Airoh.... czy w tym drugim glowa przy glebie mnie nie bedzie bolec?? bo wg mnie to w takim i w takim konsekfenkecje gleby beda takie same i tu i tu mozna miec wszczas mozgu, jedyna roznica jaka moze byc to taka ze taki max moze peknac a taki airoh raczej nie hmmm jak wy myslicie??
PS: ja jezdze w Acerbis evolution 06 i jestesm strasznie zadowolony !!!
PS: ja jezdze w Acerbis evolution 06 i jestesm strasznie zadowolony !!!
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
moze peknac
każdy kask ma prawo pęknąc (oczywiście renomowanej firmy) podczas upadku taki kask pochłania bardzo dużą energie uderzenia i w rezultacie nie mamy pękniętej czaszki tylko np. wstrząs mózgu (przynajmniej przeżyjesz) 8)
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
-
- VIP
- Motocykl: Yamaha YZ250F '18
Kumpel miał niedawno potężnego gonga na torze w Chełmnie z największej hopy. Zapakował szczeną w kiere. Miał kask Shoei'a. Kask pękł w okolicach szczęki, dzięki temu przejął część energii... co prawda kolega miał wstrząśnienie mózgu stopnia 3 i oderwała mu się dolna warga od szczęki - aż strach pomyśleć co by się stało właśnie w takim kasku typu MAX. Te skorupy to albo z żelaza, albo z plastiku :yuck:kotmx pisze: każdy kask ma prawo pęknąc (oczywiście renomowanej firmy) podczas upadku taki kask pochłania bardzo dużą energie uderzenia i w rezultacie nie mamy pękniętej czaszki tylko np. wstrząs mózgu (przynajmniej przeżyjesz) 8)
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Opinia na temat tego kasku już gdzieś była!! sam chciałem go kiedyś kupic!! więc pytałem o opinie!! ostatnio miałem stycznosc z tym sprztem i moge powiedzieć ze jakość tego kasku jest gorsza niż w moim bieffe`i !!! głowa to najważniejsza częśc ciałą i można ją łatwo uszkodzić więc lepiej zainwestuj !!! polecam LAZER, AXO, ja przymierzam się do AGV.pozdrówka
-
- Mistrz prostej
Masz rację, też mam 2 lata max'a i powiem wam że nie jest on za wygodny. Nie przypikowałem nim pożądnie, ale na pewno nie przejmie on tyle energii podczas uderzenia jak kask z wyższej półki. Po jakimś czasie (czoć mam małe uszy ) napierdzielają mnie od ucisku a kask na pewno nie jest za mały tylko źle dobrany. Podobnie jest z butami, taki sam numer buta różnie pasuje. Kilka razy uderzyłem nim też o jakieś gałęzie i krzaki i z daszka farba już odpadła
Było -=KX-250-93r.-Ktm-EXC-450-03r.-KXF250-08r.=-
Jest CRF-250-09r.
Jest CRF-250-09r.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
wedlug mnie maxy to kaski slabo wykonane i nie tak dobre jak AXO, No Fear, ACERBIS, AGV, LAzery, Shoei i inne te kaski as nwaet mozna powiedziec w parwie takiej samej cenie jak najnizsze modele np agv czy lazera a agv i lazer sa jednak lepsze kosztuja yle sam lub do 50zl wiecj a naprawde warto jak sie smiga na 50 po parku amatorsko i polnej drodze to i dobre ale dla zawodnika lub dla kogos kto intensywnie chce smigac to jeden wielki kicz nie polecam to porownie chinskiego 50ccm enduro do 90r dt50, dt itak lepsza a taka stara
<palilacia>
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt: