Basen z gąbką.

Wszystko na temat freestyle MX - w kraju i na świecie
Qrubx
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: Qrubx » ndz, 4 lis 2007, 20:46

Te ścinki są już poworkowane Bo w końcu jakoś muszą to do mnie przywieść Jak narazie nie mam żadnych wiadomości ile zdołam tego załatwic. Na dzień dzisiejszy posiadam 10 worków a to jest nic w stosunku do waszych zamiarów(jeszcze musze tacie powiedzieć żeby tego nie spalił:P) Ale on jest wyrozumiały i też kiedyś szalał na motorach jak my:P Może troche mniej do tego przystosowanych typu wsk hehe. Zagadam z wujkiem i każdy trasnport odpadów będzie trafiał do mnie. Poselekcjonuje materiały twardsze wyrzuce a zostawie te najlepsze i od razu wam powiem jak bedzie gotowe.Pozdro
Grawitacja istnieje i do tego bardzo boli;D

Autor tematu
somebody
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Motocykl: YZ 250
Kontakt:

Post autor: somebody » ndz, 4 lis 2007, 20:50

No to robimy basenik. Dzięki Qrubx. A już wszystkie panny we wsi wyciągły gąbki ze staników.

psychoata6664
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Kontakt:

Post autor: psychoata6664 » ndz, 4 lis 2007, 20:55

dzięki greg-xfun jak kolega Qrubx naprawde nam nazbiera tej miekkiej tkaniny to liczymy na 3 tiry po 80m3 a na to na wierzch gabka z złomowanych samochodów i autobusów no i oczywiście kran z bierząca wodą jak sie cos bedzie fajczyło żeby to ugasić od razu to bedziemy o tobie pamietali
a co do Campa u nas to sprawa sie ma tak : narazie wsszystko jest u mnie na placu czyli górka i jedna rampa (mało ale dopiero zaczynamy)
wiec jak bedzi ejeszcze basen to bedzie ciasno jak niewiem ale mam jeszcze teren ktury odali moi rodizce pod uprawe wójkowi narazie jest tam coś zasiane ale jak ich pomecze to maja tam szanse powstać jakieś górki tak że camp 2009 jest realny bo 2008 nie darady u nas
postaram sie juz po tych żniwach coś zawalczyć o ten teren z rodzicami narazie nei pozwalają ale z górką rampą i basenem było tak samo
A pomożesz coś jeśli chodiz o wymiary ramp jak by ten nasz park doszedł do skutu i dostalibysmy ten teren??
Moje serce nie bije dla żadnej super laski moje serce bije dla FMX-u!!!
Baw się dobrze albo gin!!!!

sopelnysa
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Motocykl: zielona kawa :))
Kontakt:

Post autor: sopelnysa » pn, 5 lis 2007, 00:20

A wogole macie moto?? jezdzicie cos w dircie?? powiem wam ze jakos ciemno widze ten basen z takim materialem, zastanawialbym sie czy skakac do czegos takiego. Mysle ze powinniscie najpierw zaczac od zebrania jakichkolwiek fundusze, oraz od przygotowania miejsca, bo narazie to wychodzi z tego totalna amatorka, wiekszosc kolegow tutaj ma racje ze bierzecie sie od dupy strony, nawet jesli chodzi o sama budowe basenu, bo zalatwiacie materialy(szczerze mowiac to sie wogole do tego nienadajace) uzgadniacie wszelkie szczegoly, podczas gdy podstawowe rzeczy nie sa spelnione. Ale poczekajmy, moze cos z tego wyjdzie. Pozdro

Qrubx
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Kontakt:

Post autor: Qrubx » pn, 5 lis 2007, 08:19

sopelnysa pisze:zalatwiacie materialy(szczerze mowiac to sie wogole do tego nienadajace)
Skąd wiesz że sie do tego nie nadają??? Niektóre ścinki sa nawet bardziej miękkie niż gąbka... Problem w tym że poprostu mają inny kształt a jak sie chce co sie wszystko zrobi. Jak by wszyscy tak mieli wszystko robic idelanie to każdy by zwątpił poniewaz nie wystarczyło by funduszy itp trza korzystać z tego co jest dostępne i ciągle próbować nowych rzeczy bo innaczej nikt sie nie będzie rozwijał.

mały
VIP
VIP
Motocykl: KTM SX250 '24

Post autor: mały » pn, 5 lis 2007, 08:26

Qrubx pisze:Niektóre ścinki sa nawet bardziej miękkie niż gąbka...
Ja się na tym absolutnie nie znam, ale wolałbym z 2 piętra spaść w twardsze gąbki :P Zwróć uwagę np na to, że w kasku też nie ma super mięciutkiej gąbeczki tylko dość twardy materiał. On ma pochłaniać część energii.

sopelnysa
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Motocykl: zielona kawa :))
Kontakt:

Post autor: sopelnysa » pn, 5 lis 2007, 09:04

Własnie o to chodzi ze to nie ma byc do konca takie bardzo miekkie, maly ma racje to ma pochlaniac energie i wychamowywac,a przy takich scinkach moze sie okazac ze jak wlecisz do takiego basenu to sie okaze ze przywaliles np glowa w dno bo przeszedles przez takie scinki jak przez maslo. A gabka przez to ze nie jest do konca taka miekka (jest sprezysta) pochlania ta energie jak jest sila spadajacego Ciebie oraz motocykla. Dlatego moze sie okazac, ze nawet duuuza ilosc takich scinkow nie bedzie do konca spelniac swojego zadania. Sprubuj poeksperymentowac na pomniejszonym modelu w mniejszej skali, i nawet 1x1m- jeden basen napelnij gabkami- mysle ze tyle mozna bez problemu dostac- a drugi wypelnij scinkami i wrzuc jakis model auta z zabawkowego albo nawet motocykla i zobacz jak to sie zachowa- pomysl moze chory ale mysle ze mozna zauwazyc efekt. Wkoncu w swiecie robi sie tak samo przy projektowaniu i badaniu duzych konstrukcji na poczatku wykozystuje sie pomniejszone makiety :wink:

Qrubx
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Kontakt:

Post autor: Qrubx » pn, 5 lis 2007, 10:32

Tych ścinek jest mnóstwo rodzajów niektóre też są tak twarde ze nikt by nie chciał na nie upaść więc napewno coś sie z nich wybierze i będą sie nadawać.

psychoata6664
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Kontakt:

Post autor: psychoata6664 » pn, 5 lis 2007, 13:18

Qrubx damy rade olej to że ktoś mówi że bierzemy sie do tego od dupy strony !!! My jesteśmy kowalami własnego losu tworzymy z tego co mamy a nie liczymy na wygranie np. supecross-u i 100 000 $
bo dobrze wiemy ze jak jets kasa to mozna wszystko sobie kupić ale licza sie chęci!!! Damy rade ja ide cos popracować koło domu może zdabede jakieś filary to mógłbym juz zacząć ściane robić !! A koledy z forum sa anty nastawieni ale ale obiecuje wam do końca tego miesiaca powstanie 1 z 6 ścian jak tylko zrobie to wrzuce fotki na forum !!

psychoata6664
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Kontakt:

Post autor: psychoata6664 » pn, 5 lis 2007, 13:22

mały pisze:
Qrubx pisze:Niektóre ścinki sa nawet bardziej miękkie niż gąbka...
Ja się na tym absolutnie nie znam, ale wolałbym z 2 piętra spaść w twardsze gąbki :P Zwróć uwagę np na to, że w kasku też nie ma super mięciutkiej gąbeczki tylko dość twardy materiał. On ma pochłaniać część energii.

MOże mały masz racje ale nie w wypadku jak tej tkaniny jets grubsza warstwa !!!A kask to inna sprawa bo on dostatecznie ciasno dolega do twojej głowy!!!

MOD: Nie pisz dwoch postow jeden pod drugim!! Zeby edytowac post uzywaj opcji "zmien".

MX_Bartek
Uzależniony od adrenaliny
Uzależniony od adrenaliny
Motocykl: KTM 250 SXF '07

Post autor: MX_Bartek » pn, 5 lis 2007, 15:09

no to jak już zrobicie i będziecie skakac(o ile zrobicie i bedziecie) to wrzuccie filmy...

psychoata6664
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Kontakt:

Post autor: psychoata6664 » pn, 5 lis 2007, 22:16

napewno bedziemy 17 zaczyanam budowe na 100% nawet jak snieżyk spadnie

ODPOWIEDZ

Wróć do „MX Freestyle”