Startujemy z nowym ulepem. Romet MC-1
-
- Admin
- Motocykl: aktualnie brak
- Styl jazdy: Enduro
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
- Status : Offline
Re: Startujemy z nowym ulepem. Romet MC-1
Czytałem trochę tych komentarzy. Ale generalnie nie chodzi o Twoją konstrukcję a o to, że ten model był gniotem tak krosówka z kiepskim silnikiem
Odnośnie wykoniania raczej nikt nie ma zastrzeżeń.

-
Autor tematuBoro
- Mechanik motocyklowy
- Motocykl: Honda TRX 440ex
- Styl jazdy: Cross Country
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Zgadza się, ale raz, że redaktor ścigacza tymi nagłówkami zrobił pośmiewisko z tego, uważanego przez sporą grupę osób, ciekawego projektu, a dwa, że takie rzeczy pokazują jaka jest ignorancja wśród współczesnej młodzieży. Większość tej inteligencji, zaczęło jeździć w czasach gdzie na pierwsze moto tatuś kupił roczne czy dwuletnie 450 4t czy 250 2t i uważa, że są pionierami jak przelecą na kole po wsi, a przed ich motocyklami nie było motocrossu czy offroadowych motocykli. Niestety ale ogrom ludzi "zafascynowanych" motocrossem, który rzekomo jest ich życiem nie ma bladego pojęcia co się działo w świecie motocyklowego offroadu zanim nastały lata 2000. I takie sytuacje pokazują tylko, że po co robić coś we świat, jak to nie ma najmniejszego sensu.
-
- Mechanik motocyklowy
- Motocykl: CR 250
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Boro. Współczesna młodzież to dno totalne. Szkoda u tych idiotów szukać jakiejkolwiek opinii. Oni w większości nie znają podstaw pracy silnika, a co dopiero mówić o budowie czegokolwiek od podstaw.
To Ty, jesteś człowiekiem intelektualnie wybiegającym, o kilka poziomów ponad aktualną ZIDIOCIAŁĄ młodzież.
To Ty, jesteś człowiekiem intelektualnie wybiegającym, o kilka poziomów ponad aktualną ZIDIOCIAŁĄ młodzież.
-
Autor tematuBoro
- Mechanik motocyklowy
- Kontakt:
Wiesz, tu nie chodzi o to, że ja to jestem "och, ach" i pozjadalem wszystkie rozumy, ale o to, że tak jak właśnie piszesz, młodzi ludzie w obecnych czasach nie mają żadnych zainteresowań, zabierz 90% z nich telefon to bez facebooka, messengera i youtube oni będą się mieli ciężko odnaleźć... Za to hejt jest ich największą umiejetnością.
-
- Admin
- Kontakt:
Ja pamiętam jak za tych czasów kupowało się kolanko enduro oraz inną szerszą kierownicę do simsona s51 żeby chociaż trochę przypominał motocykl enduro
No niestety, dzisiejsza młodzież nie wie jak ten sport zaczynał się w Polsce. Kiedyś mój znajomy prowadził ciekawą stronę endurobandadocenta.pl ale widzę, że przestał. Można było się dowiedzieć sporo faktów tymbardziej, ze te matriały były archiwalne.
Tu jakiś snapschot: http://web.archive.org/web/201808091912 ... ocenta.pl/
Swoją drogą można tym typom pokazać jak wyglądał sport w tamtych latach: https://www.bpvideolibrary.com/record/828

Tu jakiś snapschot: http://web.archive.org/web/201808091912 ... ocenta.pl/
Swoją drogą można tym typom pokazać jak wyglądał sport w tamtych latach: https://www.bpvideolibrary.com/record/828

-
Autor tematuBoro
- Mechanik motocyklowy
- Kontakt:
Tak, Maciek Ł. rozmawiałem z nim i sprzedałem mu kiedyś proporczyk z sześciodniówki w Jeleniej Górze z 1987r. Szkoda właśnie, że strona już nie istnieje.
-
- Admin
- Kontakt:
Właśnie z nim reanimuje te stronę. Aktualnie jest pod adresem http://solaris.wohlnet.ru/enduro/ a docelowo będzie bandadocenta.pl
Jeszcze jest sporo braków. Trochę minie zanim wszystko się doda.
Akurat znam Maćka. Kiedyś razem jeździliśmy w klubie
Myslalem jeszcze nad Tym czy by nie przeniesc sie na fb. Niestety tutaj już jest definitywnie koniec ;/
Jeszcze jest sporo braków. Trochę minie zanim wszystko się doda.

Akurat znam Maćka. Kiedyś razem jeździliśmy w klubie

Myslalem jeszcze nad Tym czy by nie przeniesc sie na fb. Niestety tutaj już jest definitywnie koniec ;/

-
Autor tematuBoro
- Mechanik motocyklowy
- Kontakt:
Super, dosyć dawno znałem już tą stronę. Sporo ciekawych informacji, zdjęć na temat naszych krajowych terenowców.

To jest właśnie przykre, że wszystko przenosi się na fb... Świata wirtualnych ekspertów od wszystkiego, bo w realnym życiu mają spore tyły, a tam mogą się znać na wszystkim, nawet gdy nie mają pojęcia a i tak znajdą fanów swojej wiedzy

-
- Admin
- Kontakt:
Jak Ci się nudzi to możesz na tym forum http://bandadocenta.pl/?forum=banda-docenta&view=all zrobić wpis o swojej replice.
Wcześniej musisz założyć konto.