NIKASIL

Pozostałe tematy nie pasujące do ww kategorii
Awatar użytkownika
maciosmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 124
Rejestracja: czw, 22 lut 2007, 19:24
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bieszczady
Status : Offline

Post autor: maciosmx » sob, 24 mar 2007, 15:34

53.97 to jest selekcja E o tym dobrze wiem ale 53.97 che miec srednice cylindra po nikasilu tak zeby mogl wsadzic swobodnie selekcje vertexa A ktora wynosi 53.93 i plus te 4 setki luzu da 53.97 czyli bedzie ok
..::YZ 125 `01::..
Obrazek

Awatar użytkownika
Pomyk
Uzależniony od adrenaliny
Uzależniony od adrenaliny
Posty: 631
Rejestracja: pn, 4 lip 2005, 20:56
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Rzeszów/Birmingham(UK)
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: Pomyk » sob, 24 mar 2007, 18:07

Ale przecież nikasil nie będzie cały czas taki sam,tylko będzie się wycierał i zwiększał średnicę.PZdr

Awatar użytkownika
ecik
VIP
VIP
Posty: 1001
Rejestracja: wt, 24 sty 2006, 10:28
Styl jazdy: Motocross
Status : Offline

Post autor: ecik » sob, 24 mar 2007, 21:41

No to maciosmx doszlismy do porozumienia :) wiec spoko :D.

Awatar użytkownika
maciosmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 124
Rejestracja: czw, 22 lut 2007, 19:24
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bieszczady
Status : Offline

Post autor: maciosmx » ndz, 25 mar 2007, 09:43

no tak wiadomo ze sie wyciera ale jezeli srednica bylaby 54 to byla by to za duzo srednica do selekcji A i bylby za duzy luz !! tak wiec srednica musi byc mniejsza !! niz 54
..::YZ 125 `01::..
Obrazek

Awatar użytkownika
GAWRON
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 56
Rejestracja: śr, 7 mar 2007, 08:13
Motocykl: KTM 250 EXC - 05r
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Krakow
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: GAWRON » ndz, 25 mar 2007, 23:06

ecik pisze:Skąd taka teoria ? Kurna z praktyki chłopie nic sobie nie wymyśliłem ! Jak dasz komuś do nikasilu to ci zrobia na nominalny wymiar dlatego sie zaklada selekcje C. A jak pogadasz to ci moze naloza wiecej nikasilu (ale jak sie nie dogadasz to ci zrobina na nominalny wymiar).
Tam gdzie ja polecałem w poprzednich postach robią na selekcje A ( w razie potrzeby naspawywują i rozwiercają i nakładają nowy nicasil) chyba ze ktos juz wczesniej kupił tłoka np pod B czy tam C to jak tak poprosi to na odp wymiar mu zrobią :) wiem z doswiadczenia :D

Awatar użytkownika
maciosmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 124
Rejestracja: czw, 22 lut 2007, 19:24
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bieszczady
Status : Offline

Post autor: maciosmx » wt, 24 kwie 2007, 20:01

ZWARIOWAŁEM!! co to za nicasil ze po jednym sezonie widać nawet lekkie zuzycia! Nicasil PRAWDZIWY a nie powłoka chromowa jaką robią na Czechach powinien wytrzymać 8 tłoków czyli po 2 z kazdej selekci A,B,C,D czyli minimym 4 lata a nawet dłuzej w zaleznosci jak czesto zmieniamy tłoki.
W krakowie jest pan Kujałowicz i jest to mechanik ktory od dawien dawna zajmuje sie mechaniką KTMów przy głownym dystrybutorze ktm na Polske. facet na prawde zna sie na rzeczy i razem z przewsyłką do anglii itp koszt Nicasilu jest 800zł i to jest taki nicasil jak fabryczny. kilka osob z forum.motocyklistow.pl juz robiło u niego i są zadowoleni. Cylinder za te 800zł jest całkowicie i totalnie zregenerowany czyli jak gładz ma kształt beczki to oni to spawają i rozwiercaja i nakładają nicasil. Wszystko jest wypolerowanie i na maxa dopieszczone w srodku i z zewnątrz. Nr tel do Pana Kujałowicza :012 6384837 (bezpośredni nr do mechesa) Kraków ul. Zakliki z Mydlink 16 salon "motosport KTM"
Potwierdzam chociaz moj nikasil kosztowal 930 to mysle ze byl wart tej ceny. Cena dlatego taka wysoka bo jeszcze moj cylinder byl spawany, ale w srodku lustro idealny !! Jutro jade pasowac tloka zobaczymy co mi powiedza
..::YZ 125 `01::..
Obrazek

Awatar użytkownika
vajda
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 251
Rejestracja: czw, 10 maja 2007, 17:05
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: vajda » pt, 18 maja 2007, 00:14

maciosx takze czekam na informacje bo planuje zakup motoru i z gory wiem ze selekcja nicasilu w nim jest D. chodzi o cr 125, a dla mnie sprawy nicasilowe, obliczenia itp to przegrane sprawy. przeczytalem ten temat i juz jestem glupszy. chcilabym prosic o informacje od jednje osoby ktora ma dobrze wykonany nicasil a nie od 50 na raz ktore kloca sie u kogo lepiej to zrobic. prosilbym rowniez o jeden konretny adres gdzie i za ile to DOBRZE zrobic.
pozdrawiam :)
elo elo YZ 4 5 0

Awatar użytkownika
ziomal
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Posty: 49
Rejestracja: śr, 14 lut 2007, 15:45
Motocykl: DRZ 400E
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wawa/STM/Piaseczno
Status : Offline

Post autor: ziomal » pt, 18 maja 2007, 16:58

Czy trzeba po otrzymaniu cylindra z regeneracji jeszcze zmierzyć cylinder, aby dobrać tłok (jeżeli umówiłem się już konkretnie na jaki rozmiar mają mi zrobić cylek)? Pytam, bo za kilka dni przychodzi cylinder z regeneracji, a tłoka mam już kupionego.
jest: Suzuki DRZ 400E

był: KTM exc 200

http://www.bikepics.com/members/kdxmaniak

Awatar użytkownika
SEBOOL
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 951
Rejestracja: ndz, 22 sty 2006, 10:12
Motocykl: CRF only
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wlkp.
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: SEBOOL » pt, 18 maja 2007, 17:13

ziomal pisze:Czy trzeba po otrzymaniu cylindra z regeneracji jeszcze zmierzyć cylinder, aby dobrać tłok (jeżeli umówiłem się już konkretnie na jaki rozmiar mają mi zrobić cylek)? Pytam, bo za kilka dni przychodzi cylinder z regeneracji, a tłoka mam już kupionego.
Jeżeli nie będzie Ci pasował tłok to bedzie trzba przehonować cylinder. A jakią masz selekcje tego tłoka, bo jeżeli wiekszą to nie warto wsadzać tłoka tylko go opylić i kupić o najmniejszym wymiarze.

pozdr.
RS SERWIS

Awatar użytkownika
ziomal
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Posty: 49
Rejestracja: śr, 14 lut 2007, 15:45
Motocykl: DRZ 400E
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wawa/STM/Piaseczno
Status : Offline

Post autor: ziomal » pt, 18 maja 2007, 18:28

SEBOOL pisze:
ziomal pisze:Czy trzeba po otrzymaniu cylindra z regeneracji jeszcze zmierzyć cylinder, aby dobrać tłok (jeżeli umówiłem się już konkretnie na jaki rozmiar mają mi zrobić cylek)? Pytam, bo za kilka dni przychodzi cylinder z regeneracji, a tłoka mam już kupionego.
Jeżeli nie będzie Ci pasował tłok to bedzie trzba przehonować cylinder. A jakią masz selekcje tego tłoka, bo jeżeli wiekszą to nie warto wsadzać tłoka tylko go opylić i kupić o najmniejszym wymiarze.

pozdr.
Mam Wossnera sel. A (63,94mm), cylek mają zrobić na 64mm, czyli będę pasował na 0,06mm (raczej górna granica luzu). Pytanie, czy jak przyjdzie cylinder mogę to zmontować mając pewność, że składam właśnie na luzie 6 setnych, a nie np. 0,07. Niektórzy chyba mierzą jeszcze cylinder przed montażem, ale czy jest taka konieczność...
jest: Suzuki DRZ 400E

był: KTM exc 200

http://www.bikepics.com/members/kdxmaniak

Awatar użytkownika
SEBOOL
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 951
Rejestracja: ndz, 22 sty 2006, 10:12
Motocykl: CRF only
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wlkp.
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: SEBOOL » pt, 18 maja 2007, 18:30

Warto zmierzyć dla pewności! To nie jest tania rzecz.
pozdr.
RS SERWIS

Awatar użytkownika
grzesiek3210
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 188
Rejestracja: pn, 24 paź 2005, 00:06
Motocykl: Suzuki RM 250 K9
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Poland East Side
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: grzesiek3210 » ndz, 20 maja 2007, 14:29

ja przyłączam się do kolegi i również pytam gdzie aktualnie najlepiej zrobić nicasil.Dodatkowo dodam że razem z nicasilem brałbym tłok A oraz korbowód do Huski WR 250 2000r.Myślałem nad Olkiem ale jakieś ostatnio słabe opinie słyszę o Nicasilu od niego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości