NIKASIL

Pozostałe tematy nie pasujące do ww kategorii
Awatar użytkownika
ecik
VIP
VIP
Posty: 1001
Rejestracja: wt, 24 sty 2006, 10:28
Styl jazdy: Motocross
Status : Offline

Post autor: ecik » czw, 22 mar 2007, 16:25

Po nikasilu zakłada sie selekcje C, poniewaz gdy wsadzisz A bedziesz miał luz chyba 0,06 a jak C to 0,04 :).

PS. Mowie tutaj o tłokach Vertex bo Prox ma troche inna wymiarówke.
Pozdro

Awatar użytkownika
maciosmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 124
Rejestracja: czw, 22 lut 2007, 19:24
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bieszczady
Status : Offline

Post autor: maciosmx » czw, 22 mar 2007, 16:51

no to jak zostaje tylko c C D E ?? i znowu nikasil ??:|
..::YZ 125 `01::..
Obrazek

Awatar użytkownika
ecik
VIP
VIP
Posty: 1001
Rejestracja: wt, 24 sty 2006, 10:28
Styl jazdy: Motocross
Status : Offline

Post autor: ecik » czw, 22 mar 2007, 18:32

wiesz to nie jest tak do konca bo jak bedziesz wymieniał tłoki na czas i ten nikasil bedzie dobrej jakości to bedziesz mogł wkładać np. 3x selekcje C :).

Warunek jest taki że nikasil musi być dobrej jakości :p zeby sie nie wycierał za szybko. Lepiej wymienić po 30mth tłok niż przejechac 35mth i zakładać o jedna selekcje wiekszy tłok (niby oszczedność 5mth ale tak naprawde to jest błedne myslenie).

Awatar użytkownika
maciosmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 124
Rejestracja: czw, 22 lut 2007, 19:24
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bieszczady
Status : Offline

Post autor: maciosmx » czw, 22 mar 2007, 19:29

juz zalatwione tloki beda pasowac od selekcji A poprostu zadzwonilem i powiedzialem ze wymiar cylindra ma byc 59,97 a nie 54 mm czyli rozmiarowki vertexa beda pasowac wszystkie
..::YZ 125 `01::..
Obrazek

Awatar użytkownika
ecik
VIP
VIP
Posty: 1001
Rejestracja: wt, 24 sty 2006, 10:28
Styl jazdy: Motocross
Status : Offline

Post autor: ecik » czw, 22 mar 2007, 19:43

maciosmx a przypadkiem nominalny wymiar cylindra nie jest 54 ??
Nie czaje to chyba troche sie pomyliles :o. Powinnienes im powiedziec ze chcesz 53,98 nie wiem dokładnie ile ma Vertex selekcja A ale chyba 53,94. To jakby ci zrobili 53,98 wymiar to bys mogl A zakładac smiało :)

PS. Sprawdziłem ile ma selekcja A na stronie Vertexa - 53,94 czyli tak jak mówiłem.
Jak spasujesz na 4-setki tłok to pamietaj go docierać 1 bak :)

Awatar użytkownika
maciosmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 124
Rejestracja: czw, 22 lut 2007, 19:24
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bieszczady
Status : Offline

Post autor: maciosmx » czw, 22 mar 2007, 21:26

Stary ja inaczej mam zapisane w katalogu vertexa ze selekcja A to 59,93 wiec cylinder musi byc zrobiony na 59,97 tak jak ja powiedzialem
[img=http://img476.imageshack.us/img476/2917 ... wh3.th.jpg]
..::YZ 125 `01::..
Obrazek

Awatar użytkownika
Pomyk
Uzależniony od adrenaliny
Uzależniony od adrenaliny
Posty: 631
Rejestracja: pn, 4 lip 2005, 20:56
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Rzeszów/Birmingham(UK)
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: Pomyk » czw, 22 mar 2007, 22:36

Źle gadasz kolego ! Cylinder nominał to 54.00,a ostatnia selekcja w Vertexie do YZ 125 to E 53.97.

Awatar użytkownika
maciosmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 124
Rejestracja: czw, 22 lut 2007, 19:24
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bieszczady
Status : Offline

Post autor: maciosmx » czw, 22 mar 2007, 22:50

heh dobrze gadam nominal to moze byc 54 ale zobacz na rozmiarowki vertexa selekcja A to 59,93 pasujac tloka na 0.04 setki to musi cylinder byc na 59,97 a nie na 54 mm. Jakby byl na 54 mm to musialbym dac juz selekcje D z vertexa ktora wynosi 59,96 czy nie ??
..::YZ 125 `01::..
Obrazek

Awatar użytkownika
GAWRON
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 56
Rejestracja: śr, 7 mar 2007, 08:13
Motocykl: KTM 250 EXC - 05r
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Krakow
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: GAWRON » pt, 23 mar 2007, 18:31

ecik pisze:Po nikasilu zakłada sie selekcje C, poniewaz gdy wsadzisz A bedziesz miał luz chyba 0,06 a jak C to 0,04 :).

PS. Mowie tutaj o tłokach Vertex bo Prox ma troche inna wymiarówke.
Pozdro
:shock: stary skąd ta teoria?? :shock: to byłoby conajmniej niepoważne :roll: robia ci to na taki wymiar (selekcje) jaką tytlko chcesz i wiadomo ze zawsze na selekcjeA no chyba ze ktos juz wczesniej kupił np tłoka B to mu robia pod B jak on nie chce znow tłoka kupować.

Awatar użytkownika
ecik
VIP
VIP
Posty: 1001
Rejestracja: wt, 24 sty 2006, 10:28
Styl jazdy: Motocross
Status : Offline

Post autor: ecik » pt, 23 mar 2007, 22:16

Skąd taka teoria ? Kurna z praktyki chłopie nic sobie nie wymyśliłem ! Jak dasz komuś do nikasilu to ci zrobia na nominalny wymiar dlatego sie zaklada selekcje C. A jak pogadasz to ci moze naloza wiecej nikasilu (ale jak sie nie dogadasz to ci zrobina na nominalny wymiar).

A co do tego cylindra to szczerze wątpie że ci zrobią cylinder wiekszy czyli 59,97 LOL poprostu śmiać mi się chce. Co beda ci go rozwiercac czy co ?

I na tej stronie co podałeś wyraźnie pisze że selekcja A ma 53,93 (pomylilem sie o setke widocznie) ale kurde to musisz miec w takim razie zrobiony cylinder na 53,97 !! a nie 59,97 !! (powiedz jak to mozliwe ze ci zwieksza cylinder z nikasilem ? jak nominal to wymiar 54mm a ty chcesz miec 59mm to jest nie do wykonania).

Powodzenia i teraz przemysl dokladnie co tu napisalem :P

Awatar użytkownika
maciosmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 124
Rejestracja: czw, 22 lut 2007, 19:24
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bieszczady
Status : Offline

Post autor: maciosmx » sob, 24 mar 2007, 12:38

Ecik Ty sie pomyliles o setke a ja pomylilem 9 z 3 i towszystko :) jak zamienisz te 2 cyferki to juz bedzie dobrze !! o to mi chodzi zeby cylinder byl po nikasilu na 53,97 i wszystko wtedy selekcja A bedzie pasowac
..::YZ 125 `01::..
Obrazek

Awatar użytkownika
Pomyk
Uzależniony od adrenaliny
Uzależniony od adrenaliny
Posty: 631
Rejestracja: pn, 4 lip 2005, 20:56
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Rzeszów/Birmingham(UK)
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: Pomyk » sob, 24 mar 2007, 15:13

Drogi kolego 53.97 do ostatnia selekcja tłoka w YZ 125 (E).PZdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości