Ciezko dzialajaca klamka sprzegla?

Pytania dotyczące problemów z kierownicą, manetkami i całym osprzętem który na niej się znajduje.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Autor tematu
Siwy_X
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 69
Rejestracja: czw, 4 maja 2006, 11:54
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Ciezko dzialajaca klamka sprzegla?

Post autor: Siwy_X » ndz, 22 lip 2007, 15:31

Witam,kupilem swojego pierwszego crossa yamaha yz 250 2002 rok i ciezko chodzi mi klamka sprzegla . jak naprawic zeby byla miekka w przelaczaniu ? Drugi mankament to posypala mi sie 3jka w skrzyni i nie moge sie uporac w znalezieniu sklepu z czesciami do skrzyni biegow w przypadku yz'tki :( Fajne jest moto ale ciezko mi jest naprawic nawet drobnostki bo nie znam stronek i nikogo kto by m i pomogl :(

Awatar użytkownika
Pomyk
Uzależniony od adrenaliny
Uzależniony od adrenaliny
Posty: 631
Rejestracja: pn, 4 lip 2005, 20:56
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Rzeszów/Birmingham(UK)
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: Pomyk » ndz, 22 lip 2007, 15:39

Jeśli chodzi o ciężko działającą linkę, to proponuję kupić najlepiej nową (koszt 60-80zł) lub odkręcić ją i zalać w pancerz jakiś płyn ewentualnie olej.A co do trybów to niech ktoś się inny wypowie, bo nie mam pojęcia :/.PZdr

Awatar użytkownika
kotmx
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 800
Rejestracja: sob, 11 mar 2006, 10:50
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wójtowo / Lidzbark Warm.
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: kotmx » ndz, 22 lip 2007, 16:38

Pytales w rabittsporcie?
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co? :D
cipkowóz (różowy komar :D)

fzr600 stunt

było:
YZ 426 01r--> porażka

kx 125 03r :)

Awatar użytkownika
Autor tematu
Siwy_X
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 69
Rejestracja: czw, 4 maja 2006, 11:54
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: Siwy_X » śr, 25 lip 2007, 13:13

no pytalem i powiedzieli ze trzeba wymienic tryb nr 5i6 lub 6i7 ale nie wiem dlaczego tak jest ? :idea:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kierownice i osprzęt”