Kulinaria
-
- Rekord toru!
- Posty: 1609
- Rejestracja: wt, 19 lip 2005, 12:56
- Styl jazdy: Motocross
- Lokalizacja: LDZrox, City of Pubs | 666is coming
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Tym co lubią ważywa a zwłaszcza kalafior i brokuły to polecam taki prosty przepis, ale jak że dobry w smaku. Może coś pominę, bo do końca nigdy tego sam nie zrobiłem - mama. Musicie się zdać na instynkt kucharza przy robocie.
Więc wpierw odkrawamy od kalafiora/brokółów kwiaty takie do gotowania. Gotujemy lekko w wodzie, potem wyciągamy i samrzymy na patelni na oleju z bułką tartą przez pare minut do zrumienienia się. Coś pysznego. Teraz w Mc Donald'sie jest coś podobnego do kupienia za jedyne 4,9 ale szczerze nie polecam, bo wam to zbrzydzi smak do brokuł. Ochyda to co w Mc Donald'sie podają.
Również lubię taką dobrą pizzę zjeść. Musi być na cienkim cieście, dobrze wypieczona (sucha, ale nie tak jak sucharki ) i duuuża. Moje ulubione składniki to: ser, sos, salami, czosnek, orygano i pieczarki, a do tego sosik na majonezie oczywiście czosnkowy
Więc wpierw odkrawamy od kalafiora/brokółów kwiaty takie do gotowania. Gotujemy lekko w wodzie, potem wyciągamy i samrzymy na patelni na oleju z bułką tartą przez pare minut do zrumienienia się. Coś pysznego. Teraz w Mc Donald'sie jest coś podobnego do kupienia za jedyne 4,9 ale szczerze nie polecam, bo wam to zbrzydzi smak do brokuł. Ochyda to co w Mc Donald'sie podają.
Również lubię taką dobrą pizzę zjeść. Musi być na cienkim cieście, dobrze wypieczona (sucha, ale nie tak jak sucharki ) i duuuża. Moje ulubione składniki to: ser, sos, salami, czosnek, orygano i pieczarki, a do tego sosik na majonezie oczywiście czosnkowy
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Mistrz prostej
- Posty: 95
- Rejestracja: pt, 25 sie 2006, 21:22
- Motocykl: YZF 250 '10
- Styl jazdy: Motocross
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Ja mam takie proste ale moje dziewczyny aż piszczą za tym daniem
Kupujemy :
2 duże piersi kurczaka
1/2 kilo świeżego szpinaku
ser feta (koniecznie tłusty)
głowę czochu
jaj i startą bułę
Najpierw na patelni smażymy ok. 5 min szpinak i pokrojone 3-4 ząbki czosnku. Kiedy szpinak się skurczy, wrzucamy to do michy. Następnie dodajemy do michy pociętą w kwadraciki fetę.
Teraz bierzemy pierś i ostrym nożem robimy z niej taką torebkę i napychamy przygotowanym uprzednio farszem.
I potem jedziemy już z jajem i bułką tartą jak przy zwykłych schaboszczakach
Najlepiej komponują się do tego fryty i sałatka z pora, ale to juz rzecz gustu
Kupujemy :
2 duże piersi kurczaka
1/2 kilo świeżego szpinaku
ser feta (koniecznie tłusty)
głowę czochu
jaj i startą bułę
Najpierw na patelni smażymy ok. 5 min szpinak i pokrojone 3-4 ząbki czosnku. Kiedy szpinak się skurczy, wrzucamy to do michy. Następnie dodajemy do michy pociętą w kwadraciki fetę.
Teraz bierzemy pierś i ostrym nożem robimy z niej taką torebkę i napychamy przygotowanym uprzednio farszem.
I potem jedziemy już z jajem i bułką tartą jak przy zwykłych schaboszczakach
Najlepiej komponują się do tego fryty i sałatka z pora, ale to juz rzecz gustu
-
Autor tematugajowy
- Do odcięcia!
- Posty: 719
- Rejestracja: ndz, 1 sty 2006, 10:11
- Styl jazdy: Motocross
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Węgierska zupa rybna
Karpia, zastapiłem miętusem, a wywar gotuję na łbach i kręgosłupach z łososia.
Baardzo smakowite.
Palmer-będę testował ten Twój wynalazek, z opisu całkiem, całkiem.
Karpia, zastapiłem miętusem, a wywar gotuję na łbach i kręgosłupach z łososia.
Baardzo smakowite.
Palmer-będę testował ten Twój wynalazek, z opisu całkiem, całkiem.
Husqvarna CR 250 82`, Husqvarna SM 450R 08`, Beta Zero 125 91`.