Virus na kompie, jakieś rady?

Jeśli nie znalazłeś kategorii dla Twojego tematu pisz tu.
Awatar użytkownika
Xeo
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 335
Rejestracja: śr, 23 lut 2005, 21:41
Motocykl: YZ250F
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: Xeo » śr, 17 paź 2007, 19:07

dla mnie format to ostateczność, ja nie rezygnuje tak szybko bo to się zazwyczaj nie opłaca bo coś zawsze się ważnego przeoczy, ale każdy robi jak woli :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Autor tematu
Kaze
Stewart? Zmienia mi opony!
Stewart? Zmienia mi opony!
Posty: 1437
Rejestracja: sob, 1 paź 2005, 12:47
Motocykl: może kiedyś
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: "Miasto złą sławą owiane..."
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: Kaze » śr, 17 paź 2007, 23:32

Format odpada, niestety ale mam 80GB info których nie moge sie pozbyć, i to na obu dyskach.
Dzięki za pomoc, wypróbuje po kolei w/w programy i znajde to cholerstwo. Pzdr i dzięki.
but only the devil responded cause god wasn't there...

Awatar użytkownika
sopelnysa
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 258
Rejestracja: śr, 22 lut 2006, 10:02
Motocykl: zielona kawa :))
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Nysa
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: sopelnysa » śr, 17 paź 2007, 23:46

poszukaj w kiosku rozne czasopisma typu Enter i PC World Computer, tam sa plytki i kup ta gdzie bedzie jakis anty-virus, nie bedziesz musiał sciagac, JEszcze jest cos takiego jak Niezbednik- tak to sie chyba nazywa, tam bodajze jest jakis dobry program, kaspersky albo mksvir. pozdro

Awatar użytkownika
Xeo
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 335
Rejestracja: śr, 23 lut 2005, 21:41
Motocykl: YZ250F
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: Xeo » czw, 18 paź 2007, 00:12

Nie musisz nic ściągać ani kupować żądnych gazet, oni po prostu nabijają sobie kasę bo trochę więcej wiedzą, lecz nie twierdze że przez gazety nie zdobyłem jakiejś tam wiedzy :wink: a zazwyczaj wszystko jest w internecie :supz: :prayer: więc na początek proponuje skaner online:

kaspersky
mKs dobry, pomógł mi kiedyś (jakieś 5lat temu, a teraz używam takiego jednego antyvira od 2 lat i zero problemów :supz:)
a jak nic nie znajdzie to proponuje program antyspamowy

SPYBOT sciągnąć/zaktualizowac/i sprawdzić system jak i przedstawione freeware-owe programy antyspamowe przedstawione wyżej

jest jeszcze masa opcji, ale to może później jak by nic nie dało... :supz:

Awatar użytkownika
mały
VIP
VIP
Posty: 757
Rejestracja: sob, 21 sty 2006, 13:42
Motocykl: Yamaha YZ250F '18
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: mały » czw, 18 paź 2007, 07:43

Wduś ctrl+alt+del i zamknij wszystkie niepotrzebne procesy. Jeśli pomoże to wystarczy, że wywalisz to dziadostwo z rejestru :)

Awatar użytkownika
Autor tematu
Kaze
Stewart? Zmienia mi opony!
Stewart? Zmienia mi opony!
Posty: 1437
Rejestracja: sob, 1 paź 2005, 12:47
Motocykl: może kiedyś
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: "Miasto złą sławą owiane..."
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: Kaze » czw, 18 paź 2007, 12:55

Dzięki Xeo.
Wduś ctrl+alt+del i zamknij wszystkie niepotrzebne procesy. Jeśli pomoże to wystarczy, że wywalisz to dziadostwo z rejestru
Zrobiłem tak i w rejestrze jest jakiś podejrzany proces którego nie było wcześniej. Problem w tym że gdy chce go zamknąć pisze że nie może zamknąc tej operacji. Wypróbuje tego kaspersky'ego i mks, zobaczymy co pokażą. pzdr
Ostatnio zmieniony czw, 18 paź 2007, 15:23 przez Kaze, łącznie zmieniany 1 raz.
but only the devil responded cause god wasn't there...

Awatar użytkownika
szczuku
VIP
VIP
Posty: 260
Rejestracja: czw, 12 kwie 2007, 23:27
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: szczuku » czw, 18 paź 2007, 14:41

Kaze! Glownie jest tak, ze wirusy wchodza do plikow systemowych i nawet najlepszy Antywirus tego nie usunie a nawet jezeli usuniesz to bedziesz mial problemy np. nie bedziesz mogl wlaczyc kompa albo cos podobnego. Ja kiedys tak zrobilem to nie moglem nic kliknac kursorem. Wiec jak przeskanujesz to zobacz w jakim pliku siedzi ten wirus. Jak wir wejdzie w plik systemowy to jedyna rada jest format .. Ale moze on gdzies indziej siedzi wiec warto przeskanowac kompa i sprawdzic, moze sie uda .. Pozdr!

Awatar użytkownika
mały
VIP
VIP
Posty: 757
Rejestracja: sob, 21 sty 2006, 13:42
Motocykl: Yamaha YZ250F '18
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: mały » czw, 18 paź 2007, 15:22

Kaze pisze:Zrobiłem tak i w rejestrze jest jakiś podejrzany proces którego nie było wcześniej. Problem w tym że gdy cce go zamknąć pisze że nie może zamknąc tej operacji. Wypeubóje tego kaspersky'ego i mks, zobaczymy co pokażą. pzdr
W menedżerze zadań zobacz który proces chcesz zamknąć, najpierw wywal z rejestru potem zakończ proces i usuń plik z wirusem o ile takowy istnieje. W razie czego to wal na priv albo na gadu, to może doraźnie coś się uda zdziałać.

Awatar użytkownika
SEBOOL
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 951
Rejestracja: ndz, 22 sty 2006, 10:12
Motocykl: CRF only
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wlkp.
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: SEBOOL » czw, 18 paź 2007, 17:51

Avast! I zero problemu.
pozdr.
RS SERWIS

Awatar użytkownika
maros91
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 220
Rejestracja: ndz, 11 cze 2006, 13:16
Motocykl: YZ250F'08
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Nowy Targ/Waksmund
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: maros91 » czw, 18 paź 2007, 17:54

Ja używam od paru lat Avasta i nienażekam mogę go szczerze polecić.

Awatar użytkownika
kotmx
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 800
Rejestracja: sob, 11 mar 2006, 10:50
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wójtowo / Lidzbark Warm.
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: kotmx » sob, 20 paź 2007, 23:41

No kurna mam to samo "A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with this situation" tyle że na youtube :x
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co? :D
cipkowóz (różowy komar :D)

fzr600 stunt

było:
YZ 426 01r--> porażka

kx 125 03r :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na kazdy temat”