Wszystko o łożyskach

Pozostałe tematy nie pasujące do ww kategorii
Awatar użytkownika
Isbi
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 968
Rejestracja: czw, 24 lis 2005, 12:59
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Myslenice
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: Isbi » wt, 15 maja 2007, 20:02

Heh zdzierca... poszukaj innego sklepu
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy

Awatar użytkownika
Kaze
Stewart? Zmienia mi opony!
Stewart? Zmienia mi opony!
Posty: 1437
Rejestracja: sob, 1 paź 2005, 12:47
Motocykl: może kiedyś
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: "Miasto złą sławą owiane..."
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: Kaze » wt, 15 maja 2007, 20:15

No to ja nie wiem skad on Ci wytrzasnął takie ceny ale eleganckie dżapańskie łożyska NTN kosztują 12zł za 1szt. i masz każdy wymiar.

Awatar użytkownika
kotmx
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 800
Rejestracja: sob, 11 mar 2006, 10:50
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wójtowo / Lidzbark Warm.
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: kotmx » wt, 15 maja 2007, 21:37

Wbijaj do byle mniejszej hurotwni , bedziesz sie mógł jeszcze potargować :wink:
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co? :D
cipkowóz (różowy komar :D)

fzr600 stunt

było:
YZ 426 01r--> porażka

kx 125 03r :)

Awatar użytkownika
Isbi
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 968
Rejestracja: czw, 24 lis 2005, 12:59
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Myslenice
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: Isbi » wt, 15 maja 2007, 23:43

12 zł za sztuke?? kazdy rozmiar?? heh nie rob sobie jaj.... za NTN na wał kumpel dawal 50 zeta i moge sie zalozyc ze za 12 nie kupisz takiego lozyska ani na glowke ramy tez nie kupisz ja kupilem ntn za 50 zeta a drugie za 80 NTN bo jedno mialo simering w sobie jak oryginal....
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy

Awatar użytkownika
Kaze
Stewart? Zmienia mi opony!
Stewart? Zmienia mi opony!
Posty: 1437
Rejestracja: sob, 1 paź 2005, 12:47
Motocykl: może kiedyś
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: "Miasto złą sławą owiane..."
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: Kaze » śr, 16 maja 2007, 00:19

Dałem 12zł za łożysko NTN do tylnej piasty i akurat nie widze w tym nic dziwnego, a podkreśliłem tylko że kupisz na wymiar te NTN. Ale fakt źle sie troche wyraziłem bo podałem cene innych łożysk.

Awatar użytkownika
Seba
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 57
Rejestracja: wt, 26 wrz 2006, 23:41
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Torun
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: Seba » wt, 22 maja 2007, 11:23

czesc

pytanie (-a) co do lozyska korby w KTM EXC 450 2006

1. czy ktos wie jakie to cudo ma wymiary lub jakie powinno byc?

2. w katalogu czesci wystepuje tylko w zestawie z korba....pytanie jak to jest .....wymieniac tylko lozysko czy lozysko z korba

seba

Awatar użytkownika
TEMASO MX
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 301
Rejestracja: ndz, 4 mar 2007, 00:32
Motocykl: Już bez,ale wróce... :)
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: GIŻYCKO . UK. EŁK , OPOLE
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: TEMASO MX » wt, 22 maja 2007, 11:38

Seba pisze:czesc

pytanie (-a) co do lozyska korby w KTM EXC 450 2006

1. czy ktos wie jakie to cudo ma wymiary lub jakie powinno byc?

2. w katalogu czesci wystepuje tylko w zestawie z korba....pytanie jak to jest .....wymieniac tylko lozysko czy lozysko z korba

seba
Szczeze nie slyszalem zeby ktos wymienil same lozysko :) Dlatego ze tak samo zuzywaja sie rolki lozyska jak i powierzchnie po i na ktorych sie one obracaja,wewnetrzna powierzchnia korby jak i sworzen walu wiec raczej nie ma takiej opcji a pozatym korba tez wieczna nie jest!!

pozdro

Awatar użytkownika
acid
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 330
Rejestracja: sob, 5 maja 2007, 13:52
Motocykl: Honda CRF450r .05r
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

piasta koła

Post autor: acid » ndz, 3 cze 2007, 12:29

Witam Do "NEKAONE" jeżeli masz juz luz na piaście weź puszke po piwie wytnij paseczek troszke szerszy od łozyska a jak długi to juz zalezy od tego jaki masz luz i wsadź w piaste tam gdzie łozysko siedzi póżniej wbij łozysko i luz zlikwidowany wiadomo nie jest to nówka piasta ale wielu nie stac na taki rarytas i sobie podregenerują tylko problem ze puszka jest miekka i z czasem sie rozplaszcza ale lepsze to niz czuć cały czas dokuczliwy luz który w zakretach jest bardzo denerwujacy i moze byc niebezpieczny bo może peknąć piasta i moto nie prowadzi sie tak jak powinno

Awatar użytkownika
kotmx
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 800
Rejestracja: sob, 11 mar 2006, 10:50
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wójtowo / Lidzbark Warm.
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: kotmx » ndz, 3 cze 2007, 12:40

Kolejny patent z silnika wski na wale... :lol:

Nie polecam tego rozwiązania . W motorynce z silnikiem etz 251 zrobiłem to samo , tyle że zamiast paska z puszki od piwa wziełem listek szczelinomierza.... po jakiś 20 min jazdy znowu luz...

Już lepiej rozpleść koło , niech tokarz lekko liźnie na tokarce miejsce gdzie siedzi łożysko (jak to sie nazywa?) i wprasuje na gorąco cieniutką tulejke aby zlikwidowała luz. :wink:

aaa i koszt około 130zł --> 100zł zaplecenie koła w sklepie rowerowym i około 30zł u tokarza :D
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co? :D
cipkowóz (różowy komar :D)

fzr600 stunt

było:
YZ 426 01r--> porażka

kx 125 03r :)

Awatar użytkownika
acid
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 330
Rejestracja: sob, 5 maja 2007, 13:52
Motocykl: Honda CRF450r .05r
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

piasta koła

Post autor: acid » ndz, 3 cze 2007, 13:20

Po pierwsze nie rozumiem po co rozplatać koło przecież tokarz nie bedzie kręcił tym kołem 300km/h tylko powolutku spacerkiem i rozwiert wyjdzie równiutko no chyba ze nie widziałeś nigdy dużej tokarki do której wejdzie koło , po drugie tokarzowi trzeba dać materiał na tulejke chyba że ma cos w śmietniczku co podpasuje rozmiarem (z czego proponujesz ta tulejke z jakiego materiału?) Ten patent jest dobry jak nie masz kasy a ty zapodałeś kolejny koszt Pozdro

Awatar użytkownika
kotmx
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 800
Rejestracja: sob, 11 mar 2006, 10:50
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wójtowo / Lidzbark Warm.
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: kotmx » ndz, 3 cze 2007, 18:51

Są takie przecież mega tokarki ,ale umnie w pobliskim warsztacie takiej niema noto ja musiałbym rozpleść koło.
Materiał - np. 38HMJ lub może być nawet 40H albo standart St3X

Co prawda koszt jest , ale nawet używana piasta ileś tam więcej kosztuje przecież a patyenty z puszką od piwa to.... ehh niewarto :wink:
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co? :D
cipkowóz (różowy komar :D)

fzr600 stunt

było:
YZ 426 01r--> porażka

kx 125 03r :)

Awatar użytkownika
acid
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 330
Rejestracja: sob, 5 maja 2007, 13:52
Motocykl: Honda CRF450r .05r
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: acid » pn, 1 paź 2007, 21:45

etz 251 i koło od motoryny , jak to sie przekłada moc - koło co ? chyba prędzej koło wysiądzie niż silnik czy kosz w przypadku tego silniku Chyba wsadzałes szczelinomierz ale nie tam gdzie trzeba albo nie źle zmierzyłeś szczeline miedzy łozyskiem a piastą :lol: Ja tak robiłem z puszka od piwa w róznych motorach wiadomo krótko to wytrzyma ale na pewno nie tak jak w twojej motorynie z silnikiem MZ

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”