Beta rr300 2 mapy zapłonu

Pytania dotyczące układu elektrycznego
Awatar użytkownika
Autor tematu
Hrabia
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Posty: 2
Rejestracja: pn, 18 sty 2016, 22:56
Styl jazdy: Enduro
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Beta rr300 2 mapy zapłonu

Post autor: Hrabia » czw, 15 cze 2017, 15:49

Witam. Czy Beta RR 300 racing 2013 ma moduł z 2 mapami i wystarczy tylko dołożyć przełącznik czy trzeba zmieniać całe CDI? Według schematu wiązki z 2014 jest wolny kabel do którego można to podłączyć żółto czerwony (Gi-Rs) jest tam nawet zaznaczony przełącznik (jako opcja), co ciekawe w schemacie z 2013 też jest taki kabel ale nie jest on podłączony do niczego. Ktoś już przerabiał ten temat? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Awatar użytkownika
solaris
Admin
Admin
Posty: 1670
Rejestracja: pt, 5 cze 2009, 18:04
Motocykl: aktualnie brak
Styl jazdy: Enduro
Lokalizacja: B-nia
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:
Status : Offline

Re: Beta rr300 2 mapy zapłonu

Post autor: solaris » czw, 15 cze 2017, 20:36

Obrazek

Awatar użytkownika
wicherek666
Mechanik hobbysta
Mechanik hobbysta
Posty: 604
Rejestracja: ndz, 21 wrz 2014, 18:07
Motocykl: CRF250R
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wronki
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Re: Beta rr300 2 mapy zapłonu

Post autor: wicherek666 » czw, 15 cze 2017, 20:44

Tematu nie przerabiałem ale z tego co wiem, oficjalnie nie ma opcji. Beta maksymalnie okiełznała technologię 2T(250cc) dostosowując swoje silniki do normy EURO 4. Jeśli chcesz czegoś więcej musisz pogrzebać w gaźniku i CDI.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ elektryczny”