Czy aby napewno trzeba wymieniac tlok?

Pytaj o to jak dbać i serwisować swój motocykl!
Awatar użytkownika
Autor tematu
IcePL
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Posty: 6
Rejestracja: wt, 12 lut 2008, 20:37
Motocykl: Yamaha WR 400f
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Chodzież/Wielkopolskie
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Czy aby napewno trzeba wymieniac tlok?

Post autor: IcePL » wt, 16 wrz 2008, 19:35

Witam ; )
moze to i glupie ale nie potrafie mu przetlumaczyc ze w silniku 2T 125 trzeba dosc czesto wymieniac tlok ;p
On twierdzi ze to jest jak w komarku bo tez 2T ;p wystarczy pierscienie wymienic i wszystko ok. Nie chce syfic sprzetu ale musze mu to przetlumaczyc a sam nie wiem zbytnio jak ;p on rządzi kasą i to jest ból ;p prosze o pomoc ; ] :rolleyes: :idea: :oops:
"Ja zawsze powtarzam że nie ma awaryjnych motocykli tylko są właściciele którzy nie potrafią o nie dbać. Pozdro 600" By Kaze
Szczera prawda

Awatar użytkownika
HanYs
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 69
Rejestracja: śr, 20 sie 2008, 23:51
Motocykl: Suzuki RM 250
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Orzesze
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Re: Czy aby napewno trzeba wymieniac tlok?

Post autor: HanYs » wt, 16 wrz 2008, 21:15

W komarku obroty silnika raczej nie przekraczaja 5tys., w motocyklach crossowych obroty siegaja 13-14 tys obrotow na minute. To glowna przyczyna potrzeby czestej wymiany tloka w takich motocyklach.

Awatar użytkownika
zielorz
VIP
VIP
Posty: 892
Rejestracja: czw, 3 mar 2005, 20:28
Motocykl: GSXR 750 K0
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: RASZKÓW
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Re: Czy aby napewno trzeba wymieniac tlok?

Post autor: zielorz » ndz, 21 wrz 2008, 10:03

Jeśli oni rządzą kasą to jest jedno łatwe rozwiązanie ;D Nie wymieniaj tłoka wedle zaleceń, przyjdzie zima i będziesz musiał zrobić nikasil + tłok i pewnie jeszcze korbę - szybko zmienią zdanie ;D

Awatar użytkownika
Jaca
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 80
Rejestracja: śr, 10 paź 2007, 21:27
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Tychy
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Re: Czy aby napewno trzeba wymieniac tlok?

Post autor: Jaca » pt, 26 wrz 2008, 12:16

wyciągnij stary, zużyty, przeciorany tłok i pokaż jak wygląda, tego widoku nie zapomina nie do końca życia ;D
Zaplatam i centruję koła -> PW

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”