4.5i gaśnie po rozgrzaniu

Pytaj o to jak dbać i serwisować swój motocykl!
Awatar użytkownika
Autor tematu
skalim1
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Posty: 39
Rejestracja: wt, 21 sie 2007, 16:15
Motocykl: 4.5i
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

4.5i gaśnie po rozgrzaniu

Post autor: skalim1 » czw, 31 maja 2012, 18:50

Witam, mam problem z 4.5i. Po rozgrzaniu gaśnie przy wkręcaniu się na obroty, trzeba wysoko kręcić żeby nie zgasł. Co może być przyczyną? Świeca nowa, rozrząd, zawory ok. Na zimnym silniku wszystko jest cacy.
Obrazek

Awatar użytkownika
jacekz80
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 229
Rejestracja: pn, 19 sty 2009, 16:19
Motocykl: CRF 250R 2007r.
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Piła
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Re: 4.5i gaśnie po rozgrzaniu

Post autor: jacekz80 » sob, 2 cze 2012, 21:09

Co? masz moto 4.5 litra na wtrysku? :mrgreen:
Opisz motocykl dokładniej,bo nikt się nie kwapi z odpowiedzią. :wink:

Awatar użytkownika
Rams
Uzależniony od adrenaliny
Uzależniony od adrenaliny
Posty: 524
Rejestracja: pn, 6 lis 2006, 22:30
Motocykl: mechaniczna pomarancza
Styl jazdy: Enduro
Lokalizacja: Sta
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Re: 4.5i gaśnie po rozgrzaniu

Post autor: Rams » sob, 2 cze 2012, 22:20

To jest sherco 4.5i na wtrysku. Konstrukcja silnika jest oparta na silniku rfs z ktm'a

Awatar użytkownika
daek
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 53
Rejestracja: wt, 18 paź 2011, 12:11
Motocykl: YZ450F 08''
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: O/Myślenic
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Re: 4.5i gaśnie po rozgrzaniu

Post autor: daek » pn, 4 cze 2012, 09:27

Sprawdź sobie czy przypadkiem nie masz gdzieś na przewodach przebicia od przycisku, który gasi motor.
Motocykle wciągają jak woźny ćwiartkę :P
Cztery kółka potrafią poruszyć ciało, ale dwa ruszają dusze...:)

Awatar użytkownika
Autor tematu
skalim1
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Posty: 39
Rejestracja: wt, 21 sie 2007, 16:15
Motocykl: 4.5i
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Re: 4.5i gaśnie po rozgrzaniu

Post autor: skalim1 » pn, 11 cze 2012, 14:38

Przebicie było ale fajki do głowicy. Po wymianie fajki hula aż miło.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”