DO WSZYSTKICH NOWYCH UZYTKOWNIKOW!
Nazywajcie tematy poprawnie wg. schematu http://forum.motox.com.pl/viewtopic.php?f=20&t=9755


Od dzisiaj możecie dziękować za każdy post. Dostępna jest łapka w górę w każdym napisanym poście.

YZ 250 - Cisnienie na tłoku

Pytaj o to jak dbać i serwisować swój motocykl!
Awatar użytkownika
Autor tematu
Błażej GL
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 68
Rejestracja: pn, 31 lip 2006, 11:26
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

YZ 250 - Cisnienie na tłoku

Post autor: Błażej GL » ndz, 3 kwie 2011, 10:49

Witam

Jakie powinno byc cisnienie na tłoku w Yz 250 ?

Mam zamiar zrobic generalny remont silnika ale ostatnio mierzyłem Cisnienie i nabiło 12
Cisnienie mierzylem przy otwartej manetce i przy zamknietej - wybilo tyle samo.
Kopnąłem z 7-10 razy aż do zatrzymania wskazówki.

Awatar użytkownika
kl06g12
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Posty: 45
Rejestracja: pt, 20 mar 2009, 18:34
Motocykl: Cr125'05
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Re: YZ 250 - Cisnienie na tłoku

Post autor: kl06g12 » ndz, 3 kwie 2011, 17:18

Błażej GL pisze:Witam

Jakie powinno byc cisnienie na tłoku w Yz 250 ?

Mam zamiar zrobic generalny remont silnika ale ostatnio mierzyłem Cisnienie i nabiło 12
Cisnienie mierzylem przy otwartej manetce i przy zamknietej - wybilo tyle samo.
Kopnąłem z 7-10 razy aż do zatrzymania wskazówki.
Kompresja w 2t nie jest wyznacznikiem stanu silnika. Nie da się uzyskać prawdziwego wyniku z powodu budowy silnika a dokładniej kanałów w cylindrze. Jeżeli nie wiesz ile masz mth na tym tłoku to najlepiej wymienić żeby nie mieć przykrych niespodzianek w środku sezonu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
renner250
Uzależniony od adrenaliny
Uzależniony od adrenaliny
Posty: 406
Rejestracja: pt, 20 lut 2009, 17:43
Motocykl: niebieski 125
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: > okolice Kielc <
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Re: YZ 250 - Cisnienie na tłoku

Post autor: renner250 » pn, 4 kwie 2011, 10:47

cisnienie masz w manualu podane ale zastanawia mnie po co to mierzyc? <mysli> Remonty sie robi przed padnieciem silnika. Tak samo tloka wymieniasz nim straci cisnienie :) jak juz straci to brawo dla serwisanta :D
I think I can fly! MX it's my life <3

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”