NIKASIL

Pozostałe tematy nie pasujące do ww kategorii
Awatar użytkownika
rauri
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 98
Rejestracja: pn, 8 sty 2007, 10:47
Motocykl: zielone 250 2t
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: wałbrzych
Kontaktowanie:
Status : Offline

Post autor: rauri » wt, 22 maja 2007, 17:24

mam pytanko czy moge polozyc nikasil skoro mam teraz tuleje na wykonczeniu??bo slyszalem ze nie ma takiej opcji
była dt 80/110 ktm exc 125:)
yamaszka tdr 125,
gadzina yz 125
a obecnie kawa:)

Awatar użytkownika
SEBOOL
Turbo MX Man
Turbo MX Man
Posty: 951
Rejestracja: ndz, 22 sty 2006, 10:12
Motocykl: CRF only
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wlkp.
Kontaktowanie:
Status : Offline

Post autor: SEBOOL » wt, 22 maja 2007, 17:45

Chcesz położyć nicasil na tuleje czy wybić tuleje i dać nicasil?
pozdr.
RS SERWIS

Awatar użytkownika
maciosmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 124
Rejestracja: czw, 22 lut 2007, 19:24
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bieszczady
Status : Offline

Post autor: maciosmx » wt, 22 maja 2007, 17:51

nie jestem pewien ale chyba napewno tuleje musisz wybic zeby Ci polozyli nikasil....
..::YZ 125 `01::..
Obrazek

Awatar użytkownika
rauri
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 98
Rejestracja: pn, 8 sty 2007, 10:47
Motocykl: zielone 250 2t
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: wałbrzych
Kontaktowanie:
Status : Offline

Post autor: rauri » wt, 22 maja 2007, 21:57

chodzi mi o to czy jak wybije ta tuleje moge polozyc nowy nikasil?? bo mi ludzie juz roznie gadaja
była dt 80/110 ktm exc 125:)
yamaszka tdr 125,
gadzina yz 125
a obecnie kawa:)

Awatar użytkownika
zielorz
VIP
VIP
Posty: 889
Rejestracja: czw, 3 mar 2005, 20:28
Motocykl: GSXR 750 K0
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: RASZKÓW
Kontaktowanie:
Status : Offline

Post autor: zielorz » wt, 22 maja 2007, 22:47

Sprobuj zadzwonić gdzieś gdzie oferują nikasil i się zapytaj. Dryndnij w 2 - 3 miejsca żeby mieć pewność.

Pozdro

Awatar użytkownika
maciosmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 124
Rejestracja: czw, 22 lut 2007, 19:24
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bieszczady
Status : Offline

Post autor: maciosmx » wt, 22 maja 2007, 23:26

trudna sprawa nigdy jeszcze nie widzialem tuleji ale podejrzewam ze jak wybijesz tuleje to juz cylinder bedzie za duzy zeby nikasil zrobic. Jesli moze mi ktos powiedziec jaka jest zewnetrzna srednica tuleji to bede wdzieczny
..::YZ 125 `01::..
Obrazek

Awatar użytkownika
magor1
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Posty: 4
Rejestracja: śr, 28 cze 2006, 20:35
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Olszyna
Kontaktowanie:
Status : Offline

Post autor: magor1 » czw, 7 cze 2007, 11:27

Po wybiciu tuleji, nie ma możliwości położenia nicasilu. Tzn. położyć można ale do niczego to się nie zda, bo nie ma takiego nadwymiarowego tloka żeby pasował do cylindra.
Reasumując:
Wybic starą tuleję i dać nową. Nowa ma byc taka jakie są tłoki dostępne na rynku.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kafka
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 218
Rejestracja: śr, 19 paź 2005, 21:24
Styl jazdy: Motocross
Status : Offline

Post autor: Kafka » czw, 7 cze 2007, 14:40

No niby Wiesco robi tłoki do 144ccm ale jaką pojemność byś dostał wybijając tuleje to tego nie wiem.
A ja mam inne pytanie. Czy w przypadku gdy niklasil jest na D i trzeba wymieniać tłok nie można by zeszlifować ścianek cylindra, położyć niklasil i gotowa 144? Opłaca sie takie coś czy lepiej kupić kit big bore?

Awatar użytkownika
razz
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 170
Rejestracja: pn, 30 kwie 2007, 17:09
Motocykl: CR 125 R
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Sporniak ( ~ Lublin)
Status : Offline

Post autor: razz » czw, 7 cze 2007, 20:15

Byłem u mechanika zajmującego się tego tupu sprawami i powiedział mi tak: im bardziej zeszlifujesz cylinder, tym on będzie miększy i bardziej podatny na zniszczenie, ponieważ najmocniejsza warstwa jest zawsze w "środku". Więc moim zdaniem nie można takiego cylindra rozwiercać na większą pojemność.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
acid
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 330
Rejestracja: sob, 5 maja 2007, 13:52
Motocykl: Honda CRF450r .05r
Styl jazdy: Motocross
Status : Offline

Post autor: acid » czw, 21 cze 2007, 17:59

Wiecie co mi gośc z serwisu ktm powiedział ?? : w Czechach nakładaja niklową warstwę a nie nikasil , jakość jest proporcjonalna do ceny
Ostatnio zmieniony pt, 22 cze 2007, 16:44 przez acid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grey_cinnamon
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Posty: 18
Rejestracja: pn, 5 mar 2007, 23:43
Styl jazdy: Motocross
Kontaktowanie:
Status : Offline

Post autor: grey_cinnamon » pt, 22 cze 2007, 16:21

vajda pisze: takze czekam na informacje bo planuje zakup motoru i z gory wiem ze selekcja nicasilu w nim jest D. DOBRZE zrobic.
pozdrawiam :)


Heja,
Nicasil ma selekcje?
Dość dawny to post, kupiłeś już maszynę?
U mnie to, że moto ma tuleję wyszło dopiero po kupnie, mimo że wyraźnie pytałem sprzedawcę o selekcje tłoka. Widać to tylko dla mnie jest oczywiste że jak pytam o selekcję tłoka to zakładam, iż cylinder jest na nicasilu. Sprzedawca nie wspomniał że jest tuleja w cylindrze. I dobrze mi tak...
Ale przestrzegam innych żeby pytali przede wszystkim czy jest nicasil, a później może o to jaka jest selekcja.
Pozdro.

Awatar użytkownika
acid
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 330
Rejestracja: sob, 5 maja 2007, 13:52
Motocykl: Honda CRF450r .05r
Styl jazdy: Motocross
Status : Offline

Post autor: acid » pt, 22 cze 2007, 16:41

Co sądzicie ot gościu z allegro co robi nikasil
Ostatnio zmieniony śr, 23 lip 2008, 18:49 przez acid, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości